24.10.2023  14:00   Рита Парфенова

СБУ блокувала у Харкові схему ухилення від мобілізації на чолі з начальником військкомату

Більш ніж 200 осіб скористались «послугами» начальника військомату та голови ВЛК, щоб отримати документи про непридатність до військової служби.

На Харківщині СБУ блокувала схему ухилення від мобілізації на чолі з начальником військкомату

Як повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на речника в Управлінні СБ України в Харківській області Владислава Абдулу, Служба безпеки України ліквідувала ще одну корупційну схему, спрямовану на ухилення від мобілізації та незаконний виїзд за кордон громадян призовного віку.

В цю протиправну схему були втягнуті начальник військкомату та голова військово-лікарської комісії одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки міста Харкова.

За гроші допомагали особам пройти військово-лікарську комісію та отримати документи, які свідчили про їхню непридатність до військової служби. За допомогою цих документів громадяни призовного віку могли безперешкодно перетинати кордон. У деяких випадках зловмисники навіть забезпечували проходження військово-лікарської комісії без фактичної присутності "клієнта". Вартість таких послуг сягала 8 тисяч доларів США.

На Харківщині СБУ блокувала схему ухилення від мобілізації на чолі з начальником військкомату

За даними слідства, понад 200 осіб скористались цими послугами. Проводяться слідчі дії для встановлення всіх учасників протиправної схеми та притягнення їх до відповідальності.

Наразі начальнику повідомлено про підозру за частиною 3 статті 332 (сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів), частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Голова комісії отримала підозру за частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України.

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Заходи з викриття та документування протиправної діяльності здійснювалися співробітниками СБУ в Харківській області спільно з Національною поліцією за процесуальним керівництвом Харківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що у Харкові судитимуть лікарку, яка допомогала ухилятися від мобілізації чоловікам.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день