24.10.2023  13:37   Рита Парфенова

У Харкові судитимуть двох коригувальників ворожих обстрілів

До довічного позбавлення волі можуть засудити двох мешканців Харкова за державну зраду

Наводили ворожий вогонь по Харківщині — двох чоловіків судитимуть за державну зраду

Як повідомляє РЕДПОСТ з посиланням на прокуратуру Харківської області, у Київському районному суді розглядатимуть справу двох молодиків, які Наводили ворожий вогонь по Харківщині.

За даними слідства, 19-річний мешканець Харкова встановив зв'язок через месенджер "Telegram" зі співробітником фсб рф, який був відповідальний за вербування громадян України для проведення підривної діяльності проти української держави.

Молодик погодився на пропозицію представника російської спецслужби щодо співпраці і отримав завдання щодо збору та подальшої передачі інформації про підрозділи Збройних Сил України. Потім він запропонував своєму 20-річному знайомому з проросійськими поглядами "працювати" разом.

Обвинувачені пересувались по місту та області на велосипедах, збираючи інформацію про місця розташування сил і засобів Збройних Сил України. Пізніше вони позначали ці місця на Google Maps та надсилали фотографії з цими позначками своєму куратору - представнику фсб рф.

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram


Отже, обвинувачені надавали інформацію, яка використовувалася державою-агресоркою для обстрілу об'єктів, розташованих на території Харківської області.

1 серпня цього року молодих чоловіків затримано в Харкові за статтею 208 КПК України в момент, коли вони збирали інформацію про місцерозташування одного з військових підрозділів.

Наводили ворожий вогонь по Харківщині — двох чоловіків судитимуть за державну зраду

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

За вчинене обвинуваченим загрожує довічне позбавлення волі. Наразі обвинувачені перебувають під вартою і їх судитимуть у Київському районному суді м. Харкова.

Раніше РЕДПОСТ писав, що контррозвідка Служби безпеки затримала працівника фармацевтичної компанії, який координував повітряні атаки рф на військові та промислові об'єкти в Харківській області.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день