16.10.2023  11:30   Рита Парфенова

На Харківщині відкрили рух модульним мостом

У Харківській області відкрили рух модульним мостом завдяки співпраці з іноземними партнерами, зокрема з Норвегії.

Як повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, ця модульна споруда служитиме для об'їзду зруйнованого мосту, який став непрохідним на початку повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року.

Модульний міст дозволить з'єднати населені пункти та забезпечити перевезення гуманітарних вантажів, військового забезпечення, проїзд швидких автомобілів, ремонтні бригади та евакуацію населення.

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Зазначено, що роботи з встановлення модульного мосту розпочалися влітку цього року, і після переадресування транспорту на нову споруду розпочнуться роботи з відновлення руйнованого мосту.



Агентство відновлення, яке активно працює над інфраструктурними об'єктами Харківщини після деокупації регіону, зазначило, що з початку повномасштабного вторгнення було зруйновано 27 мостів і шляхопроводів. Агентство отримало підтримку від різних країн-партнерів, таких як Чехія, Норвегія та Швеція, і змогло встановити 8 тимчасових мостів та понтонні переправи для відновлення логістики в регіоні.

Із часу деокупації Харківщини все зведено 25 тимчасових переправ біля зруйнованих мостів, капітально відбудовується 18 мостів та ремонтується 2. До кінця року плануємо розпочати роботи на ще 4 штучних спорудах.

Раніше РЕДПОСТ писав, що у перший рейс вирушив новий міжнародний поїзд до Варшави. Маршрут організовано через хабову станцію Рава-Руська.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день