05.10.2023  09:03   Рита Парфенова

Від ворожих обстрілів на Харківщині спалахнули чотири пожежі

Минулої доби рятувальники 46 разів виїжджали на гасіння пожеж, 4 з яких були спричинені ворожими обстрілами.


Фото: ДСНС

Як повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Головне управління ДСНС України у Харківській області, пожежі наслідок обстрілів сталися у Куп'янському, Чугуївському та Харківському районах області.

Перша пожежа трапилась о 13:23 після удару по прикордонному селу Глибоке Липецької громади. За його межами горіла суха трава на площі 2 га. З вогнем боролись вогнеборці 33-го ДПРП, котрі загасили його о 14:50.

Близько 13:00 ворожі війська вкотре вдарили артилерією по м. Вовчанську. Один зі снарядів потрапив на територію автошколи. Вибухом пошкоджена її будівля. А також навколо неї зайнялась суха трава на площі 250 кв.м. До місця пригоди негайно вирушили рятувальники 47-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі 1 оперативного відділення. Вони о 14:40 загасили вогонь.

О 17:15 ворог обстріляв с. Московка Куп’янського району. На його околиці зайнялась суха трава. Коли до місця події прибули рятувальники 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини, вогонь розповсюдився на площу біля 1 га. Працюючи на відкритій місцевості, вогнеборці ризикували потрапити під повторний обстріл, майже без шансів знайти укриття. О 17:50 їм вдалось загасили всі осередки горіння.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram

Вже о 00:14 05 жовтня окупанти вдарили по дачному селищу, що поблизу с.м.т. Печеніги Чугуївського району. Там виникло відразу декілька осередків пожеж. Горів дах одноповерхового будинку на площі 50 кв.м., двоповерховий будинок зі зрубу на всій його площі у 110 кв.м., а також лісова підстилка на площі 500 кв.м. До місця події направили 3 оперативні підрозділи 29-ї, 50-ї ДРПЧ Харківського гарнізону ДСНС та 1 Луганського. Загалом 4 пожежні автоцистерни та 20 чоловік особового складу. Вогонь вдалось взяти під контроль о 03:26, а повністю загасити лише о 06:00. Постраждалих немає.

Загалом протягом доби з 04 по 05 жовтня 2023 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 58 оперативних виїздів, з яких:

  • 46 – на ліквідацію пожеж, 4 з яких спричинені ворожими обстрілами;
  • 5 – допомога населенню і комунальним службам;
  • 1 – чергування;
  • 6 – інші виїзди.

39 із 46 пожеж, що трапились за добу, виникли у природних екосистемах та на відкритих просторах. 4 загоряння трапились через ворожі обстріли, решта – внаслідок нехтування правилами пожежної безпеки чи навмисне випалювання сухостою. Загальна площа випаленої землі склала біля 20 га.

Раніше РЕДПОСТ писав про стан бойових дій на Харківщині вранці 5 жовтня 2023 року.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день