28.09.2023  14:30   Віталій Хінєвіч

Сподівалася на якнайшвидше захоплення Харківщини рашистами: СБУ повідомила про підозру харківській спортсменці

Співробітники Служби безпеки зібрали доказову базу на спортсменку з Харківщини, яка втекла до росії, де публічно підтримала окупаційні угруповання країни-агресора та виправдовувала їхні воєнні злочини проти України.

 
Як повідомляє РЕДПОСТ, із посиланням на речника в Управлінні СБ України в Харківській області Владислава Абдулу, фігурантка - 20-річна мешканка Ізюмського району Харківської області, вихованка Балаклійської ДЮСШ, призерка чемпіонату світу з пауерліфтингу.
 
Під час деокупації вона втекла з території Ізюмського району разом з російськими військами і наразі переховується від українського правосуддя на території країни-агресора. 
 
За даними слідства, у березні цього року, перебуваючи на території рф, дівчина дала інтерв'ю кореспонденту російського пропагандистського ЗМІ "RT", у якому виправдовувала та визнавала правомірною російську агресію проти України.
 
Вона вихваляла нібито піклування російської влади про українських спортсменів, які переїхали до країни-агресора, висловлювала жаль, що їй довелося виступати на міжнародних змаганнях під українським прапором та сподівалася на якнайшвидше захоплення Харківщини рашистами. 
 
До того ж, вона хизувалася своєю "посадою" у незаконних органах влади на окупованій території - "главного специалиста Савинского ТО ВГА Изюмского района Харьковской области". 
 
Це інтерв'ю було оприлюднене на інформаційних ресурсах, підконтрольних одному з російських пропагандистів - Олександру Малькевичу, першому заступнику голови комісії Громадської палати рф з розвитку інформаційної спільноти, ЗМІ та масових комунікацій. Зокрема, трансляція відбувалась на російських телеканалах "Санкт-Петербург", "ЗаТВ", "ТНР", російських інтернет-платформах відеохостингу та у соціальних мережах. 
 
Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила протиправний характер висловлювань спортсменки. 
 
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили пропагандистці про підозру за ч.3 ст.436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії рф проти України з використанням засобів масової інформації). 
 
За такий злочин їй загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна. 
 
Викриття і документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.
 
Довідка: Діана Гвагвалія 27 вересня 2021 року стала срібним призером чемпіонату світу по-класичному пауерліфтингу серед дівчат. Також підозрювана виборювала дві срібні медалі у присіданнях та становій тязі, отримала золото в жимі лежачи та побила Рекорд Європи, виконала норматив Майстра спорту України.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що на Харківщині, завдяки СБУ, засуджено екс-правоохоронця, який став прибічником окупантів та грабіжником односельців.
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день