15.08.2023  14:00   Рита Парфенова

Колаборант, що допомагав рашистам з комп'ютерними системами, затриманий на Харківщині СБУ

На території Харківської області Служба безпеки України викрила ще одну особу, яка співпрацювала з окупаційною владою і керувала комп'ютерними системами на користь рашистського режиму.

На Харківщині СБУ викрила чергового колаборанта, який адміністрував рашистам комп'ютерні системи

Як повідомляє РЕДПОСТ,  із посиланням на речника в Управлінні СБ України в Харківській області Владислава Абдулу, співробітники Служби безпеки виявили чергового колаборанта на території деокупованої Харківської області, який надавав підтримку російським загарбникам.

З'ясувалося, що 31-річний мешканець м. Балаклія, який до війни працював комп'ютерним спеціалістом у головному управлінні Пенсійного фонду України в Харківській області, під час окупації міста добровільно уклав трудовий договір з керівником місцевої окупаційної адміністрації держави-агресора та погодився на фейкову посаду "специалиста эксплуатации жилищно-коммунального хозяйства".

З червня по вересень 2022 року зловмисник фактично виконував обов’язки системного адміністратора в окупаційній адміністрації.

У його обов'язки входило:

  • підключення та обслуговування офісної техніки,
  • перевірка її технічного стану,
  • установка піратського програмного забезпечення на комп’ютери рашистів.

Після звільнення району зловмисник намагався "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя.

Втім, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і зібрали необхідну доказову базу.

Наразі за матеріалами СБУ зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день