21.07.2023  11:45   Віталій Хінєвіч

Енергетики відновлюють світло у селі Харківського району

Фахівці Дергачівського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" продовжують відновлювальні роботи у селищі Прудянка Харківського району, передає РЕДПОСТ .

 
За словами майстра виробничої дільниці Дергачівського РЕМ Євгена Зубенка, в цьому населеному пункті вже замінено 120 опор та 9 кілометрів проводу лінії 10 кВ, а також близько чотирьох кілометрів ліній 0,4 кВ. Окрім того, повністю довелося замінити одну підстанцію, а на інших двох встановити нові силові трансформатори замість знищених ворогом.
 
Підіймати мережу енергетикам доводиться під звуки вибухів та ворожих обстрілів - до кордону тут трохи більше 10 кілометрів. Тільки нещодавно у Прудянці завершили свою роботу сапери: вздовж трас ліній електропередачі було знешкоджено велику кількість касетних боєприпасів, протипіхотних та протитанкових мін.
 
"Але ми робимо все можливе, щоб пришвидшити процес та максимально якісно виконати свою роботу. Лінії електропередачі в Прудянці дуже постраждали внаслідок бойових дій. Можна сказати, будуємо їх з нуля", – зазначив Євген Зубенко.
 
Жителям селища довелося чекати відновлення електропостачання дуже довго - з березня 2022 року. Тут велися бойові дії, тому вцілілих або неушкоджених будинків майже не залишилося. До війни у Прудянці мешкало близько 1800 людей, цієї зими - кілька десятків. Зараз все більше людей повертаються відновлювати свої домівки. Місцеві переконані: після повного відновлення електропостачання селище оживе.
 
За словами Євгена Зубенка, енергетикам залишилося замінити в населеному пункті 150 опор та близько шести кілометрів дротів.
 
"Складність робіт велика. Чесно кажучи, до цього ми з такими обсягами пошкоджень не стикалися - тут жодного вцілілого прольоту. Проте намагаємося працювати швидко та якісно", - запевнив майстер виробничої дільниці.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що у Харкові перекладають магістраль, яка забезпечує теплом два райони міста.
 
Источник:   Харківобленерго
Тэги:  жкг, харків
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день