30.05.2023  15:45   Віталій Хінєвіч

Ігор Терехов розповів про новий вигляд житлового фонду Північної Салтівки

Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" розповів громадськості про перспективи відновлення житлового району, який постраждав через ворожі обстріли.


РЕДПОСТ
Ігор Терехов вкотре наголосив, що житловий район Харкова Північна Салтівка страждав від обстрілів окупантів протягом 2022 року. Також він зазначив, що в даному районі практично немає будинків, які б не постраждали від обстрілів.
 
«Ми зараз працюємо над тим, щоб відновлювати Північну Салтівку. Хочу сказати, що це буде реновація. Це інноваційні ідеї, які у нас є, вони дозволять реанімувати постраждалі будинки. На жаль, не всі, оскільки є будинки, які повністю не підлягають відновленню», - повідомив Ігор Терехов.
 
Водночас він зазначив, що загалом у Харкові є близько 500 будинків, які не підлягають відновленню.
 
«Ми працюємо над відновленням. Ця реновація буде обов'язковою і буде виконана за новими інноваційними технологіями: з утепленням, з автономним опаленням та воднопостачанням. Це дуже важливо для нас», - додав мер Харкова.
 
Також триває робота над пілотними проєктами, спрямованими на покращення житлового фонду.
 
«Ми працюємо над пілотними проєктами. Зовнішність міста буде змінено і вигляд Північної Салтівки теж. Буде й утеплення будинків, як я вже й казав. Новий Харків – це 6-7 поверхова забудова, нові технології. Окрім цього обов'язково буде підземний паркінг. Він буде подвійного призначення. З одного боку, це стоянка для розміщення авто, з іншого боку в разі потреби на випадок обстрілів це буде укриття для людей», - акценітував Ігор Терехов.
 
Водночас він уточнив, що буде максимально збережено традиції архітектури Харкова.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, про те що, Ігор Терехов розповів, коли у Харкові відкриють усі кладовища для відвідувань.
 
Тэги:  жкг, харків
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день