08.05.2023  14:00   Віталій Хінєвіч

В Ізюмському районі жінка впроваджувала російські «стандарти освіти»

Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів на деокупованих територіях нашої країни та документує всі злочини окупантів.

викрили колаборанта
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на речника в Управлінні СБ України в Харківській області Владислава Абдулу.
 
За його словами, колаборанткою виявилася 55-річна мешканка Ізюмського району, яка під час тимчасової окупації російськими військами Харківської області добровільно співпрацювала з ворожою адміністрацією.
 
Спочатку зловмисниця обійняла посаду заступника начальника Борівського територіального управління окупаційної ВЦА Ізюмського району. На цій посаді вона проводила збори з вчителями району та вимагала переходити на російські стандарти освіти.
 
Вже з липня окупанти призначили її директором «Государственного бюджетного образовательного учреждения "Боровская общеобразовательная школа №1 им. Героя Советского Союза В.С. Колесника".
 
Під час зібрань з педагогічним колективом школи новоспечена директорка заявляла, що з вересня навчальний процес початкової та середньої освіти буде організовано відповідно до стандартів рф - російською мовою та за російськими підручниками. Те ж саме вона повторювала і під час шкільних зборів з батьками учнів.
 
Встановлено, що на початку вересня зловмисниця навіть встигла отримати від окупантів партію свіжонадрукованих російських підручників з навчальних предметів "Русский язык", "История россии", "Обществознание" тощо. Підручники, за якими ворожа поплічниця хотіла вчити українських дітей, несли викривлену і неправдиву інформацію, зокрема заперечували українську національну ідентичність і державний суверенітет.
 
Напередодні деокупації колаборантка втекла з Ізюмщини і наразі переховується від українського правосуддя на непідконтрольних територіях.
 
Наразі за матеріалами СБУ жінці заочно повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти).
 
Викриття колаборантки проводили співробітники СБУ Харківській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що СБУ затримала у Харкові іноземного блогера, який заперечував злочини окупантів та ображав українських захисників.
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день