
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1257383-gotuemo-kurku-po-indiyski-tikka-masala
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1257383-gotuemo-kurku-po-indiyski-tikka-masala
Готуємо курку по-індійськи Тикка масала
Походження цієї індійської страви досі викликає безліч суперечок, але її популярність стрімко зростає.
Як пише РЕДПОСТ, подавати курку тика масалу ви можете з вашим улюбленим гарніром. Тікка масала відмінно зберігається в холодильнику протягом двох діб, даючи можливість спеціям просочити куряче філе.
Курка Тікка Масала
Продукти
Для курки:
- 600 гр курячого філе без шкіри та кісток (грудки, берда і т.д.)
- 6 столових ложок грецького йогурту
- ½ столової ложки тертого імбиру
- 3 зубчики часнику, очищених та подрібнених
- 1 чайна ложка кмину
- 1 ¼ чайної ложки солі
Для соусу тикка масалу:
- 2 столові ложки оливкової або вершкового масла
- 1 маленька головка цибулі, нарізана тонкими півкільцями
- 2 чайні ложки тертого імбиру
- 4 зубчики часнику, очищених та подрібнених
- 1 столова ложка коріандру
- 2 чайні ложки паприки
- 1 чайна ложка приправи гарам масалу
- ½ чайної ложки куркуми
- ½ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
- 1 банка (400 гр) томатів у власному соку
- 6 столових ложок грецького йогурту
- ½ чайної ложки кайєнського перцю
- ½ чайної ложки солі
- Варений білий рис для гарніру
- Рублена кінза для гарніру
Покроковий рецепт приготування
- Куряче філе ретельно помити та просушити паперовими рушниками. Видалити надлишки жиру та нарізати невеликими шматочками розміром близько 2-3 см.
- Перекласти філе куряче в миску.
- Додати у філе йогурт, імбир, часник, кмин, червоний перець та сіль.
- Чистими руками ретельно перемішати курку, щоб вона повністю вкрилася маринадом.
- Накрити миску харчовою плівкою і помістити в холодильник щонайменше на 45 хвилин, а бажано на 4-6 годин, щоб філе ретельно замаринувалося.
- Розігріти столову ложку оливкової або вершкового масла|мастила| на середньому вогні в глибокій сковороді.
- Запустити куряче філе і смажити на середньому вогні протягом 6-7 хвилин, перемішавші кілька разів.
- Обсмажене філе перекласти у миску.
- Ретельно протерти сковороду або обполоснути після смаження курки.
- Повернути сковороду на вогонь, додати масло, що залишилося.
- У розігрітій олії обсмажити ріпчасту цибулю протягом 5-ти хвилин до м'якості та прозорості.
- Додати тертий імбир, подрібнений часник, коріандр, червоний перець, гарам масалу, куркуму, чорний перець, сіль та кайенський перець.
- Перемішати та потримати на вогні цибулю зі спеціями протягом 30 секунд, постійно помішуючи.
- Запустити в сковороду томати у власному соку.
- Ретельно перемішати з цибулею та приправами та гасити на середньому вогні протягом 4-5 хвилин.
- Додати йогурт, ретельно перемішати.
- Зменшити вогонь і гасити протягом 4-х хвилин.
- Додати куряче філе, ретельно перемішати.
- Згасити на слабкому вогні протягом 2 хвилин.
- Зняти з вогню та подавати до столу з улюбленим гарніром, прикрасивши рубаною кінзою.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як притотувати закусочний торт із кабачків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: