
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255662-8-bereznya-gotuemo-pisni-salati-na-svyatkoviy-stil
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255662-8-bereznya-gotuemo-pisni-salati-na-svyatkoviy-stil
8 Березня: готуємо пісні салати на святковий стіл
Декілька ідей салатів, які зроблять стіл гарним, корисним і смачним.

Як пише РЕДПОСТ, і в пост можна реалізувати ідеї смачних салатів, тим більше що як вживання овочів і фруктів, так і кулінарна фантазія під обмеження посту не підпадають. Рецепи вцілому відповідають посту. З деякими можна поексперементувати щодо інгрідієнтів.
Що варто врахувати
- Для смаку варто додати в салати насіння кунжуту та льону (мелені або цілісні); попередньо замочений у воді ізюм, гарбуз; груші, яблука;
- мед; сухофрукти; часник; перець; зелень; соєвий соус.
- Для посилення смаку готового салату можна дати йому настоятися протягом кількох годин.
- За цей час інгредієнти віддадуть деяку кількість соку і смак стане більш насиченим.
- Заправкою з насиченим та пікантним смаком можуть стати змішані в рівних кількостях мед та соєвий соус
Пісний салат "Весняна крапель"
Цей салат можна заправити як пісним майонезом, так і лимонним соком, але тоді закуску не завадить підсолити.
Як варіант салат варто подавати в креманках, попередньо постелівши в них салатне листя
Продукти:
- редиска – 150 г;
- свіжі огірки – 0,3 кг;
- зелена цибуля – 30 г;
- консервований або відварений зелений горошок – 150 г;
- пісний майонез – до смаку.
Покроковий рецепт приготування
- Помити овочі, дати їм висохнути.
- Нарізати редис і огірок кубиками.
- Дрібно нарізати цибулю.
- Підготувати зелений горошок.
- З'єднати овочі із зеленню та горошком,
Пісний салат «Вітамінний бум» без олії
- Салат не варто ні солити, ні заправляти олією.
Продукти:
- пекінська капуста – 0,3 кг;
- помідори чері – 0,2 кг;
- болгарський перець – 0,25 кг;
- черешки селери – 150 г;
- свіжий огірок – 0,2 кг;
- лимон – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
- Верхню частину листя пекінської капусти постелити салатник.
- Решту капусти дрібно нашаткувати, покласти в каструлю.
- Добре вимити черешки селери, щоб у салат не потрапив пісок.
- Нарізати стебла тонкими пластинами.
- Огірок нарізати стовпчиками по 1,5-2 см, потім перетворити стовпчики на соломку.
- Перець очистити від насіння, також нарізати соломкою.
- Додати огірки, перець та селеру до капусти.
- Влити до них вичавлений з лимона сік, перемішати.
- Перекласти закуску в салатник.
- Прикрасити помідорами.
Листковий салат «Блакит»
Продукти:
- червонокачанна капуста – 150 г;
- рибні консерви (будь-які) – 1 банка;
- картопля відварена – 0,2 кг;
- відварена морква – 150 г;
- фіолетова цибуля – 80 г;
- свіжа зелень – 30 г;
- пісний майонез – невеликий пакетик.
Покроковий рецепт приготування
- Зварені в мундирі моркву та картоплю очистити та натерти окремо один від одного.
- Капусту якомога дрібніше нашаткувати або навіть порубати за допомогою блендера.
- Консерви викласти на тарілку та розім'яти виделкою.
- Поставити в центр широкого блюда кулінарний обруч або банку.
- Усередині викласти картоплю, змастити соусом, посолити та поперчити.
- Посипати картоплю половиною капусти та полити майонезом.
- Викласти консерви, посипати цибулею, полити майонезним соусом.
- Покласти на консерви моркву, щедро покрити її майонезом.
- Дрібно порубати зелень, змішати її з капустою, що залишилася.
- Засипати салат сумішшю, що вийшла.
- Видалити обруч і відправити страву із салатом у холодильник.
- Потерпіть кілька годин, щоб шари встигли просочитися соусом, після чого можете запрошувати гостей до столу.
Вегетаріанський салат з гливи та квасолею «Ситий гість»
Продукти:
- консервована зернова квасоля – 1 банк;
- заморожена стручкова квасоля – 0,2 кг;
- гливи – 0,3 кг;
- цибуля – 100 г;
- рослинна олія – 40 мл;
- соєвий соус – 40 мл;
- бальзамічний оцет - 20 мл.
Покроковий рецепт приготування
- Гриби зрізати з основи.
- Опустити в каструлю з водою, дбайливо помити, відкинути на друшляк.
- Гострим ножем нарізати капелюшки і ніжки глив соломкою, дрібні грибочки залишаючи цілими.
- Цибулю, очистивши, нарізати тонкими півкільцями.У сковороді розігріти ложку олії, обсмажити до золотистого кольору цибулю, перекласти на тарілку.
- Додати олії, викласти на сковороду гриби.
- Смажити їх, поки рідина, що виділилася з них, не випарується.
- Дозволити гливи трохи підрум'янитися, додати до них соєвий соус і згасити в ньому 5-10 хвилин.
- Перекласти гриби до цибулі – нехай остигають.
- Закип'ятити воду в каструлю, підсолити її.
- Висипати в окріп квасоля (не розморожуючи).
- Поварити її 12 хвилин| після того, як вода знову закипить.
- Відкинути на друшляк і остудити під струменем крижаної води.
- Дайте обсохнути.
- Стручкову квасолю з'єднати із зерновою, додати до них гриби з цибулею та бальзамічний оцет.
- Перемішати продукти.
- Перекласти салат у гарну вазу та поставити на стіл.