
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255574-gotuemo-smachni-ta-dietichni-stravi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255574-gotuemo-smachni-ta-dietichni-stravi
Готуємо смачні та дієтичні суп, запіканку та салат
Прості, корисні та низькокалорійні страви, від яких неможливо додати у вазі.

Як пише РЕДПОСТ, прості та дієтичні рецепти супу, запіканки та салату порадують смаком.
Гречаний суп із фрикадельками
Що варто врахувати
- За бажання у фарш можна додати цибулю та яйце.
- Фрікадельки краще ліпити змоченими у воді руками
- Щоб фрикадельки не розвалилися в процесі варіння фарш бажано відбити об стіл.
- Щоб гречка була ароматнішою, варто її обсмажити на сухій сковороді близько 4-5 хвилин без олії.
Продукти на 5 порцій:
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Фарш курячий – 300 г
- Крупа гречана – 0.5 ст. (200 мл)
- Сіль за смаком
- Спеції – за смаком для супу
- Олія - 1.5 ст.л.
- Вода – 3 л
Покроковий рецепт приготування
- Очистити та нарізати картоплю.
- Воду довести до кипіння та всипати картоплю.
- Поки готується картопля, із фаршу сформувати фрикадельки.
- Фарш посолити та поперчити.
- Скатати з фаршу кульки розміром з волоський горіх або трохи більше.
- Додати їх до картоплі.
- Всипати гречану крупу у суп.
- Посолити та приправити спеціями, наприклад, овочевою сумішшю для перших страв.
- Нарізати дрібно цибулю.
- Моркву натерти на тертці.
- На розігрітій олії обсмажити цибулю з морквою до легкого золотистого кольору.
- Додати овочі в суп і готувати ще 10 хвилин, поки картопля і гречана крупа не будуть повністю готові.
- Спробувати ще раз на сіль та спеції, при необхідності досолити.
- Вимкнути суп та дати постояти під кришкою ще 10 хвилин.
- Подавати суп гарячим, прикрасивши за бажанням зеленню.
Запіканка з цвітної капусти та броколі в духовці
Що варто врахувати
- Можна змінювати співвідношення броколі до цвітної капусти, але головне, щоб загальна маса підготовленої капусти становила 800 грам.
- Якщо ви використовуєте заморожену цвітну капусту і броколі, для приготування варто заздалегідь підігріти воду до кипіння, заморожені суцвіття капусти акуратно викласти в киплячу воду, не розморожуючи їх. Варити капусту протягом 10 хвилин|мінути|. Далі готувати запіканку за рецептом.
- Варто звернути увагу, що в гарячому вигляді запіканка має більш рідку, ніжну консистенцію. Після охолодження соус стабілізується і стає густішим за своєю текстурою.
- Під час приготування в запіканку можна додати зелень або улюблені спеції. Це дозволить ще більше урізноманітнити страву і зробити її більш пікантною.
Продукти:
- Капуста цвітна – 600 г (можна використати заморожену)
- Брокколі – 200 г (можна використати заморожену)
- Олія вершкове – 30 г
- Сир – 150 г (твердий сорт)
- Борошно пшеничне – 1 столова ложка
- Вершки – 500 мл (10%)
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Перець – 0,5 ч. л.
Покроковий рецепт приготування
- Цвітну капусту та броколі розібрати на суцвіття.
- Прибрати листя та жорсткі стебла.
- Добре промити капусту під проточною водою.
- Увімкнути духовку для розігріву на 180 градусів.
- Викласти підготовлену капусту у каструлю.
- Залити капусту холодною водою та поставити на вогонь.
- Готувати капусту після закипання води протягом 3-4 хвилин.
- Овочі довго не варити – лише довести капусту до напівготовності.
- За допомогою сита, щоб у капусті не залишилося зайвої рідини, злити всю воду. Чим менше буде в готовій капусті води, тим щільніше вийде запіканка.
- Приготувати вершково-сирний соус для запіканки з цвітної капусти та броколі.
- У глибоку сковороду або сотейник додати шматочок вершкового масла.
- Поставити сковороду на середній вогонь.
- Як тільки масло розтопиться, всипати борошно в сковороду і добре перемішати. Борошно має повністю розподілитися у вершковому маслі.
- Готувати борошно протягом 2 хвилин до золотистого кольору та легкого горіхового аромату.
- Частинами, весь час помішуючи, влити в сковороду вершки. Це потрібно для того, щоб мука рівномірно розподілялася по загальній масі і не утворювала грудочки.
- Готувати соус при постійному помішуванні до кипіння, але не кип'ятити. Якщо вершки закиплять, вони можуть звернутися.
- Натерти сир на великій тертці.
- Забрати готовий соус з вогню і додати в нього натертий сир.
- Добре перемішати соус із сиром. Сир повинен повністю розчинитись у загальній масі.
- Додати до вершкового соусу сіль та чорний мелений перець. Ще раз добре перемішати.
- Підготувати форму для запіканки.
- Викласти у форму броколі та цвітну капусту.
- Злити в овочі вершково-сирний соус.
- Поставити запіканку в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.
- Запікати протягом 30-35 хвилин.
- Вийняти готову запіканку з|із| духовки і злегка остудити. Вона має придбати трохи золотистий колір і легку скоринку.
- Подавати готову запіканку можна як у гарячому, так і холодному вигляді.
- Запіканка з цвітної капусти та броколі в духовці готова.
Салат з моркви з часником
Продукти:
- Морква - 1 шт (дуже велика або 2-3 маленькі)
- Часник – 1 зубчик
- Майонез – 2 ст.
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Моркву натерти на тертці.
- У майонез додати дрібно нарізаний зубчик часнику, сіль та перець, розмішати.
- Заправити салат та подавати на стіл.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, які приготувати шість смачних стра з артишоку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо дієтичні млинці на Масляну: 6 рецептів
- Готуємо пісну піцу на тонкому тісті
- Млинці для тих, хто хворіє на цукровий діабет: як приготувати корисний десерт на Масляну
- Готуємо оригінальний пісний "борщ" без варіння
- Готуємо класичні картопляні драники на Масляну
- Готуємо картопляні млинці та млинці на воді без яєць та молока