22.02.2023  15:30   Віталій Хінєвіч

Реальні історії харківської фельдшерки стали основою нового українського телесеріалу (відео)

Фельдшерка з Харкова у перший день повномасштабного вторгнення росії в Україні відмовилася їхати за кордон і вийшла у свій вихідний рятувати життя людей.

 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на сюжет у програмі «Сніданок з 1+1».
 
Історія харківської фельдшерки Анни Дикань, яка у перший день повномасштабного вторгнення росії в Україну відмовилась їхати закордон, щоб продовжувати рятувати життя стала прототипом головної героїні серіалу.
 
Уранці, 24 лютого 2022 року, Анна Дикань прийняла рішення залишитися в Харкові. У свій вихідний вона вийшла на зміну.
 
«Це медицина невідкладної допомоги, це те, що зараз потрібно найбільше. Як це просто не вийти на зміну? Навіщо тоді все це було? Навчання, робота у цій сфері. Ми виїжджали на виклики з першої секунди, хвилини», - згадує працівниця медицини Анна Дикань.
 
Окрім цього, спеціалістка розповіла про свій перший виїзд до поранених внаслідок ворожих обстрілів. Саме її бригада швидкої допомоги їхала на допомогу до охопленого вогнем будинку, в який влучили окупанти.
 
«Ми поїхали. Я поїхала із напарницею. Ми їдемо на такий жах… Перше, що ти робиш, це зупиняєш кровотечу, піднімаєш тиск», - розповідає про порятунок життя людей фельдшерка.
 
За словами Анни Дикань, були випадки, після яких дуже складно стримати сльози. Таким був день, коли ворог поцілив у гуртожиток в Харкові.
 
«Мене відправили на 12 годин чергувати, доки ДСНС проводить пошукові роботи у гуртожитку. Мені запам'ятався той випадок… Знайшли дитину, я так сподівалася, що дитина жива. У мене все було готове, щоб надати допомогу. Я кричу «300», мені відповідають «ні «200», – згадує зі сльозами на очах Анна Дикань.
 
Прем'єра телесереалу «Я-Надія» вийде на екрани 24 лютого поточного року на телеканалі 2+2 о 19:30.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що стрічка харківського документаліста здобула нагороду на фестивалі Sundance.
 
Источник:   Сніданок с 1+1
Тэги:  медицина, харків, серіал
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день