22.02.2023  12:20   Рита Парфенова

На Харківщині колишній правоохоронець погодився працювати на окупантів

Наразі зрадник чекає на вирок суду.

Чоловіку, який працював патрульним при окупації Балаклії загрожує до 15-ти років позбавлення волі

Як повідомили РЕДПОСТ в Прокуратурі Харківської області, 38-річний мешканець Балаклії, колишній співробітник поліціі охорони, під час окупації міста у червні минулого року добровільно почав співпрацювати з окупантами.

Загарбники надали йому посаду «патрульного» у фейковому правоохоронному органі, але довірили не так багато. Він охороняв будівлю окупаційної адміністрації та особисто супроводжував жінку, яка збирала «данину» з продавців на місцевому ринку.  

Зараз обвинувальний акт за фактом добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України) затверджений та направлений до Київського районного суду м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Раніше РЕДПОСТ писав, що 30-річному мешканцю Балаклії, який влаштувався на посаду «дільничного поліцейського» до фейкового правоохоронного органу,  заочно повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день