Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254857-10-retseptov-na-den-svyatogo-valentina
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254857-10-retseptov-na-den-svyatogo-valentina
Сім оригінальних рецептів на День Святого Валентина
Готуємо страви, якими закохані можуть порадувати один одного.
РЕДПОСТ представляє рецепти, які можуть бути дуже доречними в День закоханих.
Хлібне печиво "Сердечки"
Продукти (на 2 порції)
- Батон білий - 4 скибочки
- Олія вершкове - 40 г
- Цукор - 30-40 г
- Варення – 30-40 г
Покроковий рецепт приготування
- У процесі приготування нам знадобиться вирубка-серце для печива, а також пергаментний папір.
- Відразу вмикаємо духовку розігріватись до температури 190 градусів.
- Вирубуванням для печива вирізаємо з скибочок хліба серця.
- З двох сторін змащуємо хлібні серця олією і присипаємо цукром.
- З варення робимо на шматочках хліба серця. Для цього можна користуватися вирубкою меншого розміру або трафаретом.
- Укладаємо печиво на лист, застелений пергаментним папером.
- Відправляємо до духовки на 7-10 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готове хлібне печиво з варенням даємо повністю охолонути.
Яєчня серцем із сосискою
Продукти на 3 порції:
- Сосиски 3 шт.
- яйця 3 шт.
- Зелень (для прикраси) 15 гр
- Сіль за смаком
- Рослинна олія (для смаження) 1 стол.
Покроковий рецепт приготування
- Сосиски чистимо
- Відварюємо сосиски 2-3 хвилини, це надасть їм еластичність надалі (інакше розірвуться у процесі приготування страви)
- Відварені сосиски дістаємо
- Розрізаємо сосиску вздовж по довжині, але не до кінця
- Краї сосиски вивертаємо назовні та скріплюємо зубочисткою.
- Акуратно викладаємо на сковороду та обсмажуємо 1-2 хвилини на середньому вогні.
- Перевертаємо наші серця і притискаємо їх лопаткою до сковороди, щоб вони до неї щільно прилягали.
- Вбиваємо в кожне серце яйце - видно, що білок трохи витік назовні, але це не страшно, бо в кінці приготування його легко обрізати ножем
- Накриваємо кришкою і смажимо на повільному вогні 10-12 хвилин|мінути| до готовності білка
- Готові яєчні-серця викладаємо на тарілку і прикрашаємо на свій смак і бажання
Піца у формі серця
Продукти на 6 порцій:
Тісто
- Борошно пшеничне 320 гр
- Вода (окріп) 200 мл
- яйця 2 шт.
- Оливкова олія 2 стол.
- Сіль 0,5 чайн.л.
Соус
- Томатна паста 3 стол.
- Базилік (свіжий чи сушений) 10 гр
- Суміш перців мелених 0.5 чайн.
Начинка
- Моцарелла 200 гр
- Помідори чері 100 гр
- Салями 100 гр
Покроковий рецепт приготування
- Базилік вимити, обсушити та дрібно порубати. Якщо немає свіжої зелені, можна використовувати сушену.
- З'єднати томатну пасту з базиліком та сумішшю перців. Перемішати до однорідності.
- Моцарелу нарізати тонкими скибочками.
- Помідори чері вимити, обсушити і нарізати кружальцями.
- Салями також нарізати тонкими кружальцями.
- Борошно просіяти гіркою.
- У просіяне борошно додати сіль.
- Зробити в центрі заглиблення та вилити в нього окріп.
- Замісити круте тісто. Додати яйця та оливкову олію.
- Продовжувати вимішувати тісто, доки воно не перестане липнути до рук.
- Готове тісто розділити на 2 рівні частини. Можна не розділяти, якщо ви хочете зробити велику піцу на увесь притивень.
- Кожну частину розкачати у коло та сформувати з кожного кола форму серця.
- Перекласти заготовки на застелений пергаментом лист.
- Змастити тісто соусом.
- Поверх соусу розкласти скибочки моцарелли. Моцареллу можна не нарізати, а натерти на великій тертці.
- Викласти кружечки помідорів та ковбаси. Випікати піцу 15-20 хвилин|мінути| при 180°С.
Листковий салат з крабовими паличками, плавленим сиром, яйцями та чіпсами
Чіпси можна використовувати зі смаком крабів, паприки або сметани із зеленню.
Продукти (на 2 порції)
- Крабові палички – 100 г (4 шт.)
- Сир плавлений – 75 г (1 шт.)
- Чіпси картопляні - 30 г
- Яйце - 1 шт.
- Майонез – 3 ст. ложки
- Сіль - 1 щіпка
Покроковий рецепт приготування
- Яйце відваріть круто (протягом 10 хвилин після закипання води), потім остудіть у холодній воді.
- На середину тарілки встановіть формувальне кільце.
- Плавлений сир натріть на великій тертці та викладіть першим шаром салату.
- Посипте сирний шар щіпкою солі.
- Змастіть шар із сиру майонезом.
- Крабові палички очистіть від пакувальної плівки, наріжте великими шматочками та викладіть поверх сирного шару.
- Шар із крабових паличок також змастіть майонезом.
- Яйце очистіть від шкаралупи, натріть на великій тертці і викладіть шаром салату.
- Яєчний шар також змастіть майонезом.
- По поверхні салату розкладіть чіпси, злегка вдавлюючи в яєчний шар, імітуючи пелюстки троянди.
- Акуратно зніміть із салату формувальне кільце.
- Чіпси злегка розсуньте убік, ніби розкриваючи "бутон".
Салат з копченою куркою "Маленьке серце"
Продукти
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Помідор свіжий – 1-2 шт.
- Картопля варена – 1 шт. (відварити в шкірці та очистити)
- Курка копчена – 100 г
- Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Майонез – 100 г
- Перець болгарський червоний для прикраси
- Кілька листя салату
Покроковий рецепт приготування
- Огірок, помідори, курку, картоплю та цибулю ріжемо дрібними кубиками.
- Додаємо майонез, солимо і перчимо до смаку.
- На тарілку кладемо 1-2 листочки салату, а на нього викладаємо салат із копченою куркою у формі серця за допомогою форми для випічки.
- Зверху салат із копченою куркою посипаємо дрібно порізаним червоним болгарським перцем.
Валентинка десерт з гранатом.
Продукти на 4 порції
Вершкове желе:
- Вершки (20% жирності) 200 мл
- Желатин 15 гр
- Цукор 3 стол.
- Ванільний цукор 1 чайн.л.
Гранатове желе:
- Желатин 10 гр
- Гранат 3шт.
Покроковий рецепт приготування
- Вершкове желе. Желатин замочуємо у невеликій кількості холодної води.
- У каструлю вливаємо вершки, додаємо набряклий желатин, цукор і ванільний цукор і, помішуючи, прогріваємо на повільному вогні до розчинення желатину.
- Масу, що вийшла, розливаємо по силіконових формах у вигляді сердечок і ставимо в холодильник на 1 годину.
- Гранатове желе. Гранати миємо, розрізаємо навпіл і віджимаємо сік, залишивши частину насіння для прикраси.
- Сік проціджуємо через 2 шари марлі, з'єднуємо з желатином і, помішуючи, нагріваємо до розчинення. Даємо охолонути.
- Гранатовий сік обережно розливаємо формочками із застиглим вершковим желе і прибираємо в холодильник ще на 1 годину.
- Готове желе обережно виймаємо з форм, викладаємо на тарілки і прикрашаємо зернами граната.
Шоколадний мус на десерт
- Шоколад беріть гіркий, з мінімальним вмістом какао від 70%.
- Замість коньяку можете взяти віскі чи бренді.
- Цукор може бути коричневий.
- Цей мус не можна використовувати як прошарок для торта, якщо залити корж зверху і зверху більше нічого не додавати. Тому сто мус дуже легкий і важкий корж видавити весь мус з торта.
- Якщо мус не густіє при збиванні можна додати розведений у невеликій кількості желатин і вилити при постійному збиванні шоколадну суміш.
Продукти на 4 порції:
- Гіркий шоколад 300 гр
- Вода 250 мл
- Коньяк (віскі або бренді) 4 стол.
- Цукор 4 стол.
Покроковий рецепт приготування
- Шоколад поламайте на дрібні шматочки.
- У сотейник викладіть шоколад, всипте цукор. Влийте воду та коньяк.
- Поставте сотейник на середній вогонь.Постійно помішуючи, розтопіть шоколад. Повинна вийти досить текуча суміш.
- Перелийте шоколадну суміш у чашу чи миску.
- Охолодіть до кімнатної температури.
- В іншу миску, трохи більше, викладіть кубики льоду.
- Встановіть миску з шоколадом у чашу з льодом, щоб дно рівномірно охолоджувалося.
- Збивайте шоколад міксером на середній швидкості. На самому початку збивання нічого не відбувається. Але поступово охолоджуючись, шоколадна суміш почне густіти. Збивати мус потрібно не дуже довго, інакше він втратить легкість.
- Перекладіть повітряний шоколадний мус у креманки. Поставте мус у холодильник на 30 хвилин.
- Перед подачею прикрасьте шоколадний мус збитими вершками і посипте корицею та какао. Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати цукерки за простими рецептами до Дня святого Валентина.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Ніжний яблучний мус без цукру із двох інгредієнтів
- Пудинг з ірискою та вершками
- Швидкий домашній рецепт печива Орео
- Швидкі супи: кращі рецепти
- Готуємо швидкий та соковитий пиріг з капустою
- Рецепт вівсяного печива з бананом, без цукру
- Смачні та легкі рецепти швидкої вечері
- Пишні оладки: секрет приготування та найшвидший рецепт