
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254671-gaspacho-holodniy-ta-yaskraviy-ispanskiy-sup
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254671-gaspacho-holodniy-ta-yaskraviy-ispanskiy-sup
Гаспачо: холодний та яскравий іспанський суп
Готуємо суп, який є візитівкою Іспанії.

Як пише РЕДПОСТ, холодні супи у нас не такі популярні, як їхні гарячі аналоги. І готуємо ми їх зазвичай лише влітку, у спеку. Проте суп Гаспачо зі свіжих подрібнених у пюре овочів доступний цілий рік. до того ж у ньому міститься безліч необхідних вітамінів. Помідори для цього супу краще вибирайте м'ясисті, менш рідкі. Крім петрушки, можете використовувати кріп або кінзу або всі разом.
Гаспачо
Продукти на 6 порцій:
- Помідори 1.5 кг
- Вода 200 мл
- Оливкова олія 100 мл
- Огірки 2 шт.
- Болгарський перець (червоний) 2 шт.
- Часник 3 зубч.
- Цибуля (червона) 1 шт.
- Яблучний оцет 2 стол.
- Петрушка (5-6 гілочок) 15 гр
- Сіль 1 стол.
Подача:
- Білий хліб 30 гр
- Огірки 0,5 шт.
- Зелень за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Червону цибулину очистити, нарізати дрібними кубиками.
- Залити цибулю оцтом.
- Залишіти маринуватися на 15 хвилин. Потім оцет злити.
- Болгарський перець вимити, обсушіти, викласти на протвінь, змастити олією і поставити в розігріту до 200 ° С духовці приблизно на 15 хвилин.
- Готовий перець вийняти із духовки, охолодіть та викласти верхню шкірку.
- Потім перець розрізати навпіл, видалити насіння, а м'якоть нарізати шматочками.
- Зелень вимити, обсушити і дрібно порубати.
- Часник очистити та пропустити через прес.
- У мисці з'єднати часник, зелень та сіль. Розтерти все маточкою або ложкою.
- Влити оливкову олію та перемішати. Залишити відстоятися на 10 хвилин.
- Огірки очистити та нарізати невеликими кубиками. На помідорах зробити надрізи навхрест, залити окропом і залишити на 3-5 хвилин.
- Потім воду злити, а з помідорів зняти шкірку.
- Помідори нарізати четвертинками та видалити насіння.
- Потім м'якуш нарізати невеликими кубиками.
- Для прискорення процесу очищені від шкірки помідори можна спочатку подрібнити в пюре блендером і потім протерти через сито, щоб позбутися насіння.
- У чашу блендера або в глибоку миску викласти нарізані помідори, огірки, болгарський перець, мариновану цибулю, зелень із часником та олією.
- Все подрібнити занурювальним блендером до однорідного пюре.
- Перелити суп у каструлю. Влити 1 склянку (200-250 мл) холодної кип'яченої води та перемішати. Точна кількість води залежить від густоти вашого пюре. Вода не повинна сильно розріджувати суп. Поставте суп у холодильник на 1:00.
- Охолоджений суп розлити по тарілках. У кожну додати грінки з білого хліба, нарізані кубиками огірки і зелень.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ, розаовідав, як приготувати ніжний десерт у склянці шарами.