Як пише
РЕДПОСТ, цей варіант печива може стати непоганим варіантом вирішення питання із частуванням гостю або якщо щось дуже хочеться до чаю довгим зимовим вечором.
Що потрібно врахувати
-
Головна умова при виборі розсолу для цього печива він повинен бути смачним, занадто кислий або солоний не підійде.
-
Розсіл попередньо процідіть.
-
Щодо олії. Можна брати рафіновану - тоді яскравіше виявлятиметься аромат розсолу. Не менш смачною буде і ароматна нерафінована олія, на якої готували печиво в минулому, але вона може сперечатися із запахом розсолу. Так що тут – просто питання уподобань.
-
Кількість цукру можете зменшити, тоді вийде солоніший варіант.
-
Важливо просіяти борошно, щоб наситити його киснем. Тоді випічка вийде повітряною і добре підніметься під час випікання.
-
Зважайте на те, що духовки у всіх різні.
Печиво на огірковому розсолі
Продукти на 8 порцій:
-
Борошно пшеничне 400 гр
-
Розсіл (від консервованих огірків) 150 мл
-
Рослинна олія 150 мл
-
Цукор 8 стол.
-
Розпушувач 1 чайн.
Покроковий рецепт приготування
-
Візьміть велику миску для замісу тіста.
-
Влийте в неї розсіл, потім всипте цукор.
-
Перемішайте розсіл із цукром віночком.
-
Влийте олію, всипте розпушувач і знову розмішайте.
-
Почніть порціями додавати борошно, яке було просіяне, вимішуючи тісто після кожного додавання.
-
Спочатку розмішуйте віночком, потім ложкою.Додайте|добавляйте| муку|частками|, враховуючи, що її у вас може піти більше або менше,
-
Наприкінці, коли тісто стане дуже густим, домішіть його руками.
-
Тісто виходить дуже зручним у роботі, м'яким, не липким та пластичним.
-
Не місіть його занадто довго, як тільки тісто збереться в кулю, зупиніться.
-
Викладіть тісто на робочу поверхню, припилену мукою.
-
Розкачайте його качалкою в пласт завтовшки близько 5 мм. Намагайтеся розкачувати рівномірно, щоб і краї, і середина були однієї товщини, щоб це не далося взнаки при випіканні.
-
Виріжте з тіста печиво за допомогою спеціальних форм, склянки або, наприклад, ножем ромбиками.
-
Обрізки знову зліпите і розкотіть і знову наріжте печиво,
-
Викладіть печиво на лист, застелений папером для випічки.
-
Печіть печиво в духовці, попередньо розігрітій до 180 ° С, близько 15-20 хвилин. Вони мають стати золотистими.
-
Готове печиво зніміть у лист, остудіть і подавайте до столу.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розкривав секрети смаку - для чого до борщу господині додають оцет.