14.02.2014  13:42   Павел Козаченко

Добкин предложил евромайдановцам примирение

Губернатор Харьковской области Михаил Добкин поддерживает идею примирения харьковчан и сторонников Евромайдана под памятником Тарасу Шевченко.


Добкин предложил евромайдановцам примирение

«Я положительно отношусь к любой идее примирения в нашем обществе. Посмотрите, что у нас сегодня происходит. Государственные символы, в частности государственный флаг, становятся символом сопротивления. Причем непонятно, почему часть людей присваивает право считать государственный флаг Украины символом, с которым можно идти на захват зданий. При этом наряду с государственным флагом появляется флаг тех военных формирований, которые во время Второй мировой войны воевали на стороне оккупантов. Это делает ситуацию еще циничнее», – заметил Добкин.

В то же время Тарас Шевченко – это символ для всех жителей украины, независимо от их политических пристрастий.

«Тарас Шевченко для харьковчан такой же Великий Кобзарь, как и для жителей Львова, Ивано-Франковска и других регионов. В Харькове – самый красивый памятник Кобзарю. Я понимаю, что не просто так местом проведения евромайдана в нашем городе выбрали именно площадь возле него. Поэтому, исходя из предложения Президента, исходя из того, что во всех заявлениях евромайдановцев звучит любовь к родине, к Харькову, я предлагаю 9 марта вместо проведения очередного евромайдана прийти к памятнику и представителям евромайдана, и его противникам, и простым харьковчанам, пожать друг другу руку, помириться и убрать все противоречия. Сторонники Евромайдана должны будут извиниться за то, что будоражат людей, а харьковчане – их простить», – заявил председатель ХОГА.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 4

Оставить комментарий

))))))))) // 2014-02-14 17:52:20 // Ответить
Че Миша сдулся? О каком примирении может идти речь, с кем примиряться? Нечего другого от вас ожидать неприходиться.

Имя Олег // 2014-02-14 23:33:40 // Ответить
Просить прощения? За то, что стоишь на стороне единения Украины от Луганска до Карпат? За то, что выступаешь против федерализации и раскола? Увольте.

история // 2014-02-15 00:44:28 // Ответить
георгиевсская лента Під час Другої світової війни в російських арміях і загонах, що билися на боці фашистської Німеччини було відновлено практику нагородження генералів офіцерів та рядовиків орденами Св. Георгія. Чимало з них були нагороджені за мужність в боях з радянськими військами під Сталінградом. Георгіївськими кавалерами були козачі генерали, які воювали на боці Третього рейху - начальник Головного управління козачих військ Головного управління СС П. Краснов, начальник козачого резерву Головного управління військ СС А. Шкуро, командир запасної бригади козачого резерву Головного управління СС А.Туркула та інші російські офіцери. Під час радянсько-німецької війни, коли нацисти стояли під Сталінградом, Сталін, щоб якось вплинути на патріотичні почуття, дозволив використовувати на деяких орденах ностальгійні кольори георгіївської стрічки, зокрема на ордені Слави. З цієї причини вождь всіх народів дозволив встановити орден Суворова, орден Кутузова та орден Б.Хмельницького. З 2000 р. починається посилене впровадження георгіївської стрічки у російській армії і серед населення. Комуністи чомусь не протестують. Червоні кокарди, поєднані з георгіївськими стрічками - черговий казус в історії Росії, чи, скоріше, в історії російської пропаганди. Певні кола в Москві та державні діячі вже достатньо давно і наполегливо відроджують культ «вождя всіх народів» Сталіна, і георгіївська стрічка є одним з елементів у процесі чергового обожнювання колись розвінчаного вождя та інструментом у тому процесі. Таким чином зв'язуються воєдино особа Сталіна, міф про велич СРСР і продовження славних традицій Російської імперії, як власне і сама імперська ідея в умах шовіністично налаштованих та простих росіян. А що наші хохлороси? Вони, убогі, чіпляють ту стрічку собі на джинси, сорочки, піджаки і автомобільні антени. А це зовсім не георгіївська, а «сталінська» стрічка, що є насправді відмінним знаком російських запроданців, ніби для перегуку й спілкування з собі подібними. Тими стрічками відроджується культ одного з найбільших злочинців ХХ століття Іосіфа Сталіна, засудженого українським судом за здійснення геноциду над українським народом. Жодна насправді порядна людина не стане посібником неосталіністів. Перетворення цієї високої відзнаки на засіб впровадження імперських та ксенофобських ідей, засіб агітпропу, засіб самоутвердження для можновладців є вершиною цинізму і, принаймні, неповагою до тих, хто її дійсно заслужив. Повісити бойову нагороду на собаку або на "мерседес" - це ж треба додуматися! А на російському Уралі з георгіївською стрічкою на авто їздить наркодилер - він пам'ятає, він пишається. Незалежна Україна немає жодного стосунку до цього російського національного символу. Сама георгіївська стрічка перетворена невігласами в буденну річ, а на Україні, крім справжніх ветеранів Другої Світової війни, стала символом антиукраїнської чорної сотні і означенням огульної фальсифікації української історії.

Харьковчанин // 2014-02-15 20:32:12 // Ответить
Грамматей-историк-самоучка, при чем тут твоя притча о георгиевской ленте ? С таким же успехом ты мог продолжить об истории "мерседес", о которым ты тоже упомянул. Речь идет о том что уроды, а иначе их не назовешь, используют государственный(!) флаг когда идут совершать свои темные и мерзкие делишки. Они эти хотят сказать что действуют от имени Украины !!! А я как гражданин Украины и житель замечательного города Харькова хочу их послать.......куда подальше. Выживет ли Украина, единая Украина, после всего что сейчас происходит ? - Не знаю. Повлиять на эту ситуацию я не могу. НО.....я очень люблю свой город!! И вот здесь готов приложить максимум усилий на благо своего города на благо нормальных людей, живущих рядом со мной. И если эти......редиски и нехорошие люди....извиняться, то я готов ради мира, как сказал Михаил Маркович, пожать им руку. И всех к этому призываю !!

 
 
 

В этот день