28.05.2024  23:21   

Концерт «Нездійсненна зустріч: Брамс – Борткевич» відбувся у Харкові (фото)

У Харкові, у захищеному місці, відбувся концерт Фестивального оркестру KharkivMusicFest «Нездійсненна зустріч: Брамс – Борткевич».

Харків, концерт

Вперше у Харкові в рамках фестивальної програми прозвучав твір визнаного європейцями харків’янина Сергія Борткевича «Скрипковий концерт» та «Симфонія №2» видатного німецького композитора Йоганнеса Брамса, повідомляє РЕДПОСТ.
 
Диригент - Віталій Алексейчонок (Німеччина), соліст - Михайло Захаров (скрипка, Австрія). До складу оркестру увійшли музиканти ХНАТОБ / СХІД-opera, Харківської обласної філармонії, Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського.


Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram

У заході взяв участь міський голова Ігор Терехов. Він привітав усіх з цією подією та зазначив, що, незважаючи на жахи війни, Харків ніколи не відмовиться від своїх культурних традицій.

«Минулий тиждень видався дуже важким для міста. Було влучання ракет у типографію, потім – у будівельний гіпермаркет. Загинуло дуже багато людей. Але, попри все це, ми повинні жити, не втрачати оптимізму та віри у щасливе майбутнє. Повинні на зло всім ворогам проводити такі заходи, берегти наші традиції та культуру. Я дякую організатору цього фестивалю Сергію Політучому за те, що у нього вистачило сил зібрати нас сьогодні і хоч трохи відволікти від жахіть навколо. Дякую всім, хто прийшов і хто залишається в Харкові. Ми обовʼязково переживемо ці важкі часи!» – зазначив міський голова.

Фотогалерея

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати
 
 
 

В этот день