13.12.2024 21:32
Готуємо ароматні пряники з гарбуза
Гарбуз – дуже корисний та досить універсальний, у кулінарному плані, овоч.
Готуємо ароматні пряники з гарбуза
Як пише
РЕДПОСТ, пряники виходять такі м'які, ароматні, золотаво-жовтогарячі. При цьому смак у них досить традиційний і мало хто здогадається про присутність у тесті гарбузової м'якоті.
Пряники з гарбуза
Продукти
-
400 г очищеного гарбуза;
-
400 г борошна;
-
12 г дріжджів (свіжих);
-
120 г цукру;
-
120 г меду;
-
150 г вершкового масла|мастила|;
-
1 год. л. харчової соди;
-
1 год. л. ваніліну;
-
0,5 год. л. кориці;
-
олія рослинна.
Покроковий рецепт приготування
-
Гарбуз порізати кубиками.
-
Викласти у каструлю.
-
Додати кілька ложок води, щоб м'якоть не пригоріла до дна посуду.
-
На маленькому вогні припустити протягом 6 хвилин.
-
Додати в гарячий гарбуз вершкове масло.
-
Толкушкою зробити пюре.
-
Розім'яти руками дріжджі.
-
У пюре підмішати цукор, мед, ванілін, корицю, дріжджі, сіль.
-
Знову міксувати, можна на цьому етапі використовувати блендер.
-
Соду загасити оцтом
-
Втрутити в суміш.
-
Потім на черзі борошно: всипати та замісити.
-
На виході тісто має бути тягучим та липнути до рук. Миску з ним накрити серветкою
-
Поставити на пару годинників у холодильник.
-
Перед обробкою тіста на пряники змочити руки олією.
-
Відбираючи столовою ложкою грудочки тіста, скочувати кульки.
-
Викладати на пергамент поверх листа, злегка приплющуючи вироби, щоб надати їм пряникову форму.
-
Випікати при 185 градусах до оранжево-золотистого кольору приблизно півгодини.
-
Слідкувати, щоб не підгоріли.
-
Готове частування вийняти на блюдо
-
Прикрити рушником й дати повністю охолонути.
-
За бажанням гарбузові пряники присипати цукровою пудрою або полити сиропом і обсипати кунжутним насінням.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0