13.12.2024  21:32   

Готуємо ароматні пряники з гарбуза

Гарбуз – дуже корисний та досить універсальний, у кулінарному плані, овоч.


Готуємо ароматні пряники з гарбуза
Як пише РЕДПОСТ, пряники виходять такі м'які, ароматні, золотаво-жовтогарячі. При цьому смак у них досить традиційний і мало хто здогадається про присутність у тесті гарбузової м'якоті. 
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 

Пряники з гарбуза

 

Продукти

 
  • 400 г очищеного гарбуза;
  • 400 г борошна;
  • 12 г дріжджів (свіжих);
  • 120 г цукру;
  • 120 г меду;
  • 150 г вершкового масла|мастила|;
  • 1 год. л. харчової соди;
  • 1 год. л. ваніліну;
  • 0,5 год. л. кориці;
  • олія рослинна.

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Гарбуз порізати кубиками.
  2. Викласти у каструлю. 
  3. Додати кілька ложок води, щоб м'якоть не пригоріла до дна посуду. 
  4. На маленькому вогні припустити протягом 6 хвилин.
  5. Додати в гарячий гарбуз вершкове масло.
  6. Толкушкою зробити пюре.
  7. Розім'яти руками дріжджі.
  8. У пюре підмішати цукор, мед, ванілін, корицю, дріжджі, сіль.
  9. Знову міксувати, можна на цьому етапі використовувати блендер.
  10. Соду загасити оцтом
  11. Втрутити в суміш.
  12. Потім на черзі борошно: всипати та замісити. 
  13. На виході тісто має бути тягучим та липнути до рук. Миску з ним накрити серветкою
  14. Поставити на пару годинників у холодильник.
  15. Перед обробкою тіста на пряники змочити руки олією. 
  16. Відбираючи столовою ложкою грудочки тіста, скочувати кульки. 
  17. Викладати на пергамент поверх листа, злегка приплющуючи вироби, щоб надати їм пряникову форму.
  18. Випікати при 185 градусах до оранжево-золотистого кольору приблизно півгодини. 
  19. Слідкувати, щоб не підгоріли. 
  20. Готове частування вийняти на блюдо
  21. Прикрити рушником й дати повністю охолонути.
  22. За бажанням гарбузові пряники присипати цукровою пудрою або полити сиропом і обсипати кунжутним насінням.
 
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день