
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1276427-gotuemo-aromatni-pryaniki-z-garbuza
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1276427-gotuemo-aromatni-pryaniki-z-garbuza
Готуємо ароматні пряники з гарбуза
Гарбуз – дуже корисний та досить універсальний, у кулінарному плані, овоч.

Готуємо ароматні пряники з гарбуза
Як пише РЕДПОСТ, пряники виходять такі м'які, ароматні, золотаво-жовтогарячі. При цьому смак у них досить традиційний і мало хто здогадається про присутність у тесті гарбузової м'якоті.
Пряники з гарбуза
Продукти
- 400 г очищеного гарбуза;
- 400 г борошна;
- 12 г дріжджів (свіжих);
- 120 г цукру;
- 120 г меду;
- 150 г вершкового масла|мастила|;
- 1 год. л. харчової соди;
- 1 год. л. ваніліну;
- 0,5 год. л. кориці;
- олія рослинна.
Покроковий рецепт приготування
- Гарбуз порізати кубиками.
- Викласти у каструлю.
- Додати кілька ложок води, щоб м'якоть не пригоріла до дна посуду.
- На маленькому вогні припустити протягом 6 хвилин.
- Додати в гарячий гарбуз вершкове масло.
- Толкушкою зробити пюре.
- Розім'яти руками дріжджі.
- У пюре підмішати цукор, мед, ванілін, корицю, дріжджі, сіль.
- Знову міксувати, можна на цьому етапі використовувати блендер.
- Соду загасити оцтом
- Втрутити в суміш.
- Потім на черзі борошно: всипати та замісити.
- На виході тісто має бути тягучим та липнути до рук. Миску з ним накрити серветкою
- Поставити на пару годинників у холодильник.
- Перед обробкою тіста на пряники змочити руки олією.
- Відбираючи столовою ложкою грудочки тіста, скочувати кульки.
- Викладати на пергамент поверх листа, злегка приплющуючи вироби, щоб надати їм пряникову форму.
- Випікати при 185 градусах до оранжево-золотистого кольору приблизно півгодини.
- Слідкувати, щоб не підгоріли.
- Готове частування вийняти на блюдо
- Прикрити рушником й дати повністю охолонути.
- За бажанням гарбузові пряники присипати цукровою пудрою або полити сиропом і обсипати кунжутним насінням.