10.11.2024   Дмитро Колонєй
Городской Дозор
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1275435-originalniy-ta-universalniy-frantsuzkiy-tsibulniy-sup-vishisuaz

Оригінальний та універсальний французький цибульний суп вішисуаз

Виникнення цього супу приписується кухні Версаля часів короля Людовіка XV.

Як приготувати французький цибульний суп вішисуаз
 
Як пише РЕДПОСТ, цю страву можна подавати як гарячою, так і холодною. За легендою королю Людовіку XV суп випадково подали остиглим після перевірки, чи він не отруєний. І страва дуже сподобалася французькому володарю. Влітку 1917 року нью-йоркський шеф-кухар Луї Діат спеціально вирішив подати гостям суп не просто остиглим, з холодильника, та ще й із крижаними вершками. Саме він назвав його французькою crème vichyssoise glacée (охолоджений вершковий вишисуаз) на честь відомого французького курорту Віші. Так що про цей крем-суп варто згадувати як у холодну пору, так і в літню спеку.
 
Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram
 

Французький цибульний суп вишисуаз

 

Продукти: 

 
  • 1 л бульйону, 
  • 200 мл вершків, 
  • 100 г вершкового масла, 
  • 500 г картоплі, 
  • 500 г цибулі-порей, 
  • 1 цибулина, 
  • 50 г зеленої цибулі, 
  • сіль, 
  • перець.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Обсмажити порей і цибулю в розтопленій вершковій олії
  2. Картоплю відварити у бульйоні. 
  3. Збий усі інгредієнти з холодними вершками та спеціями
  4. Подавати вишисуаз, посипавши рубаною зеленою цибулею.

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ніжний грушовий тарт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
  • Оригінальний пісний суп із фрикадельками
  • Готуємо пісну піцу на тонкому тісті
  • Готуємо смачні та дієтичні суп, запіканку та салат
  • Готуємо оригінальний пісний "борщ" без варіння
  • Гаспачо: холодний та яскравий іспанський суп

 

←Вернуться Печать