
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1275435-originalniy-ta-universalniy-frantsuzkiy-tsibulniy-sup-vishisuaz
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1275435-originalniy-ta-universalniy-frantsuzkiy-tsibulniy-sup-vishisuaz
Оригінальний та універсальний французький цибульний суп вішисуаз
Виникнення цього супу приписується кухні Версаля часів короля Людовіка XV.

Як пише РЕДПОСТ, цю страву можна подавати як гарячою, так і холодною. За легендою королю Людовіку XV суп випадково подали остиглим після перевірки, чи він не отруєний. І страва дуже сподобалася французькому володарю. Влітку 1917 року нью-йоркський шеф-кухар Луї Діат спеціально вирішив подати гостям суп не просто остиглим, з холодильника, та ще й із крижаними вершками. Саме він назвав його французькою crème vichyssoise glacée (охолоджений вершковий вишисуаз) на честь відомого французького курорту Віші. Так що про цей крем-суп варто згадувати як у холодну пору, так і в літню спеку.
Французький цибульний суп вишисуаз
Продукти:
- 1 л бульйону,
- 200 мл вершків,
- 100 г вершкового масла,
- 500 г картоплі,
- 500 г цибулі-порей,
- 1 цибулина,
- 50 г зеленої цибулі,
- сіль,
- перець.
Покроковий рецепт приготування:
- Обсмажити порей і цибулю в розтопленій вершковій олії
- Картоплю відварити у бульйоні.
- Збий усі інгредієнти з холодними вершками та спеціями
- Подавати вишисуаз, посипавши рубаною зеленою цибулею.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ніжний грушовий тарт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: