
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1273867-retseptiv-varennya-z-kabachkiv-yaki-otsinit-kozhna-gospodinya
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1273867-retseptiv-varennya-z-kabachkiv-yaki-otsinit-kozhna-gospodinya
Готуємо 9 рецептів апетитного варення з кабачків на зиму
Кабачки – чудова основа і для десертів чи солодких заготовок.

Як пише РЕДПОСТ, ці рецепти урізноманітнять стіл у холодну пору року
Варення з кабачків з лимоном та м'ятою
Продукти:
- 2 кг кабачків,
- 1,5 кг цукру,
- 2 лимони,
- 1/2 пучка м'яти.
Покроковий рецепт приготування:
- Дрібно нарізати кабачки
- Дрібно нарізати лимони
- Подрібнити м'яту
- Засипати все цукром.
- Залишити на 1 годину,
- Довести до кипіння
- Варити приблизно 1,5 години на слабкому вогні.
- За бажанням, можна перебити все блендером посеред варіння.
- Закатати варення у стерилізовані банки на зиму.
Варення з кабачків із апельсином

Продукти:
- 2 кг кабачків,
- 1,2 кг цукру,
- 2 лимони,
- 2 апельсина,
- 1 склянка води,
- спеції.
Покроковий рецепт приготування:
- Зняти цедру
- Віджати сік із апельсинів.
- Витиснути сік лимонів.
- Дрібно нарізати кабачки
- Засипати кабачки цукром
- Додати воду, апельсиновий сік, цедру та спеції за смаком.
- Довести заготовку до кипіння
- Варити 40 хвилин на слабкому вогні
- Влити лимонний сік
- Варити ще 5-10 хв.
- Закатати варення у стерилізовані банки.
Варення з кабачків з гарбузом

Продукти:
- 400 г кабачків,
- 400 г гарбуза,
- 500 г цукру,
- 2 апельсина,
- 2 лимони,
- 1 склянка води.
Покроковий рецепт приготування:
- Нарізати або натерти кабачки з гарбузом на тертці.
- Зняти цедру з цитрусів
- Дрібно нарізати їхню м'якоть.
- Змішати все із цукром
- Влити трохи води.
- Можна приправити до смаку.
- Довести варення до кипіння
- Проварити 30-40 хвилин на слабкому вогні
- Закатати в стерилізовані банки.
Варення з кабачків з імбиром

Продукти:
- 1,2 кг кабачків,
- 500 г лимонів,
- 80-100 г кореня імбиру,
- 800 г цукру,
- 1-2 ч. л. меленої кориці.
Покроковий рецепт приготування:
- Лимони ошпарити окропом
- Дрібно нарізати їх із шкіркою.
- Натерти імбир на тертці
- Кабачки нарізати кубиком.
- Засипати кабачки цукром
- Залишити на 1 годину
- Довести до кипіння
- Проварити 15 хвилин на слабкому вогні
- Дай заготівлі охолонути.
- Викласти лимони, імбир та корицю до кабачків.
- Знову довести до кипіння.
- Проварити варення ще 15-20 хвилин
- Закатати у стерилізовані банки.
Варення з кабачків із бананом
Продукти:
- 1,5 кг кабачків,
- 2-3 банани,
- 700 г цукру.
Покроковий рецепт приготування:
- Очистити та наріж кабачки кубиком
- Нарізати банани кубиком.
- Засип все цукром
- Залиш на кілька годин.
- Довести до кипіння
- Проварити 40 хвилин на слабкому вогні
- Закатати варення у стерилізовані банки на зиму.
Варення з кабачків з волоськими горіхами
Продукти:
- 2 кг кабачків,
- 4 склянки цукру,
- 1 склянка волоських горіхів,
- 2 лимони,
- 200–300 мл води.
Покроковий рецепт приготування:
- Очистити та дрібно нарізати кабачки.
- Волоські горіхи просушити на сухій сковороді
- Нарубати горіхи.
- Ошпарити лимони окропом
- Видалити кісточки
- Блендер подрібнити цитруси до однорідності.
- Змішати лимонну масу із цукром
- Проварити до розчинення середньому вогні.
- Викласти кабачки і горіхи в сироп, що вийшов.
- Знову довести до кипіння
- Варити варення 45-50 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.
- Закатати його у стерилізовані банки.
Варення з кабачків із яблуками
Продукти:
- 2 кг кабачків,
- 600 г яблук,
- 1,4 кг цукру,
- 2 лимони.
Покроковий рецепт приготування:
- Видавити лимонний сік.
- Зняти цедру.
- Очистити та дрібно нарізати яблука
- Очистити та нарізати кабачки
- Засипати яблука та кабачки цукром
- Залишити на 6-8 годин.
- Довести заготовку до кипіння
- Проварити 5-7 хвилин.
- Дати охолонути
- Додати лимонний сік та цедру
- Знову довести до кипіння.
- Проварити ще 15 хвилин
- Закатати варення у стерилізовані банки на зиму.
Варення з кабачків із персиками
Продукти:
- 2 кг кабачків,
- 2 кг цукру,
- 3 персики,
- 3-4 лимони.
Покроковий рецепт приготування:
- Ошпарити лимони окропом
- Видалити кісточки із лимонів.
- Видалити кісточки із персиків
- Додати до персиків лимон.
- Блендер подрібнити їх з лимоном до однорідності.
- Нарізати кабачки кубиком
- Змішати всі інгредієнти
- Залиш на ніч.
- Довести заготовку до кипіння
- Зняти з вогню
- Дати охолонути.
- Знову довести до кипіння
- Зняти з вогню.
- Повторювати цей крок до бажаної консистенції варення – 3-6 разів.
- Після останнього варіння одразу закатати його у стерилізовані банки.
Варення з кабачків з ківі

Продукти:
- 2 кг кабачків,
- 6-8 ківі,
- 1,5 кг цукру,
- 1 лимон.
Покроковий рецепт приготування:
- Очистити та дрібно нарізати кабачки
- Засипати цукром
- Залишити на кілька годин.
- Доведи до кипіння
- Проварити 10 хвилин
- Дати заготівлі охолонути.
- Знову довести до кипіння
- Проварити 10 хвилин
- Дати охолонути.
- Додати нарізані ківі
- Додати трохи цедри до смаку
- Довести варення до кипіння ще раз
- Проварити 10-15 хвилин
- Закатати його у стерилізовані банки на зиму.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати намазку з курячого філе та волоських горіхів для бутербродів.
Читайте також: