15.01.2024  18:02   Рита Парфенова

На Харківщині виявлено колаборантку, яка відповідала за перетин російських блокпостів

Під час окупації міста Куп’янськ жінка добровільно обійняла посаду у тимчасовій російській адміністрації.

колаборант
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Поліцію Харківської області.
 
Під час дізнання встановлено, що жінка погодилася співпрацювати з окупантами. У червні 2022 року вона обійняла посаду «в. о. спеціаліста відділу сільського господарства і продовольства Тимчасової цивільної адміністрації Куп'янського району Харківської області» за рішенням псевдооргану влади.

Колаборантка відповідала за формування списків працівників фермерських господарств району, щоб забезпечити їх пересування через блокпости, облаштовані російськими загарбниками.

колаборант

Дізнавачі Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області повідомили 47-річній жінці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає можливе позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, а також конфіскацію майна.

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що на Харківщині повідомили про підозру жінці, яка виконувала розпорядження голови тимчасової окупаційної військово-цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день