27.12.2023  13:42   Дмитро Колонєй

Які рішення мера Харкова Ігоря Терехова позитивно вплинули на життя Харкова у 2023 році

Визнаені найважливіші для Харкова рішення міського голови Ігоря Терехова у 2023 році.


Які рішення мера Харкова Ігоря Терехова позитивно вплинули на життя Харкова у 2023 році
Як повідомляє РЕДПОСТ, із посиланням на Міськраду, серед найважливіших для Хркова рішень мера міста Ігоря Терехова у 2023 році наступні:
 
  1. За ініціативою мера в березні поточного року в Харкові увімкнули вуличне освітлення. Після усунення пошкоджень та відновлення мереж поступово зовнішнє освітлення повернулося і в найбільш постраждалі райони, зокрема, на Північну Салтівку та в П’ятихатки. Крім того, днями в Харкові подовжили роботу вуличного освітлення. Для зручності та безпеки харків’ян тепер світло в місті вимикається на півгодини пізніше - о 21:30.
  2. У Харкові реалізували унікальний проєкт - метрошколу. За дорученням Ігоря Терехова у приміщеннях метрополітену обладнали класи для навчання школярів. Упродовж навчального року кількість учнів метрошколи зросла з 890 до 2108. Крім того, з січня 2024 року в Харкові почне функціонувати метросадок, де проводитимуться підготовчі заняття для дошкільнят. 
  3. У 2023 році Харків продовжив допомагати військовим. Зокрема, впродовж року різним підрозділам Збройних Сил України з міського бюджету було перераховано близько 500 млн грн. Крім того, було ухвалене рішення про виплату грошової допомоги дітям загиблих військовослужбовців. Щомісяця вона складатиме 8 тис. грн і виплачуватиметься до досягнення дитиною повноліття. 
  4. Щоб полегшити фінансовий тягар для людей під час війни, у Харкові вже понад півтора року зберігається безкоштовний проїзд у громадському транспорті. У 2024 році місто продовжить дотувати комунальні підприємства. Так, у бюджеті Харкова на це передбачено майже 1,2 млрд грн. 
  5. У рамках підготовки до опалювального сезону 2023-2024 років у Харкові переклали близько 220 км тепломереж, встановили 14 модульних котелень та п’ять мініТЕЦ, обладнаних альтернативними джерелами живлення. Позаминулого тижня, коли негода спричинила серйозну аварію в енергосистемі, саме це дозволило Харкову уникнути опалювального колапс
Источник:   Міськрада
Тэги:  ігор терехов, рішення, харків
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день