15.11.2023  16:55   Віталій Хінєвіч

На Харківщині заміновані поля обстежують чотирилапі іноземні сапери (фото, відео)

Шість неймовірних бельгійських вівчарок, які проходили тренування у виявленні тротилу були передані Державній Службі з надзвичайних ситуацій в рамках співпраці з норвезькою організацією "NPA".

 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Головне управління ДСНС України у Харківській області.
 
З 2006 року у Державній Службі з надзвичайних ситуацій функціонує єдиний кінологічний центр на базі Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України у місті Ромни, Сумської області. Початково спрямований на пошук і рятування, центр вдосконалює свою діяльність, включаючи підготовку собак-детекторів для розмінування за стандартами Європейського Союзу та у співпраці з міжнародними партнерами. 
 
В 2014 році було розпочато підготовку мінно пошукових собак, що є новітнім етапом в українській системі. Запрошення фахівців від "NPA" допомогло вивчити передовий досвід у цьому напрямку, роблячи крок уперед у галузі безпеки. 
 
 
Після вражаючого візиту до кінологічного центру в Боснії, фахівці ДСНС та "NPA" підписали меморандум про співпрацю у 2022 році. Тепер українські кінологи отримали підготовку за європейськими стандартами. 
 
З побудованою базою на території Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України та сертифікацією за участю інструкторів "NPA", службові собаки готові до дій за призначенням. Здатність виконувати роботи пов’язаних з гуманітарним розмінуванням стала ще ефективнішою. 
 
 
Уперше, службові собаки Альф та Квад були використані для гуманітарного розмінування на деокупованих територіях Харківської області. Їхні здібності виявилися невід'ємною частиною міжнародного безпекового зусилля.
 

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

Раніше РЕДПОСТ писав, що у Харкові собаки-безхатьки стали моделями для магазину одягу (фото).

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день