13.11.2023  12:47   Рита Парфенова

Харків'янину, який коригував ракетний удар по ХОДА, оголосили вирок

Прокурори домоглись довічного увʼязнення російському агенту, який наводив ракети на ХОДА та інші цивільні будівлі

Новини Харкова: оголошено вирок чоловіку, який коригував ракетний удар по ХОДА

Як повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Харківськй обласну прокуратуру, чоловік з лютого по квітень 2022 року збирав інформацію про ЗСУ та інфраструктуру у Харкові шляхом особистого спостереження, опитування місцевих жителів та фіксації даних.

Харківʼянин передавав розвіддані через заборонену в Україні соцмережу двом жінкам, які працюють на російські спецслужби. Одна з них нині проживає у Москві. У 2014 році вона перебувала на окупованій території в Донецькій області, де проходила службу у лавах так званої «ДНР» як медсестра. Інша кураторка мешкає у м. Санкт-Петербург і є очільницею проросійської організації «Спасём Донбасс».

28 лютого 2022 року чоловік надіслав кураторці у Москві координати Харківської обласної державної адміністрації. Окрім того, він надав дані для завдання ударів по головному офісу фірми ХАДО. А також ще низку адрес у місті, які в подальшому були обстріляні російською армією.

Також харківʼянин публікував у соцмережах дописи, у яких заперечував збройну агресію рф проти України та схвалював дії військових держави-агресора. Так, він поширив публікацію з проросійською пропагандою про те, що «у м. Мерефа американськими вченими проводяться випробування небезпечних біологічних препаратів на пацієнтах».

Під час обшуку, проведеного в помешканні зрадника, правоохоронці виявили у нього комп’ютерну техніку, за допомогою якої він здійснював свою підривну діяльність, а також карабін моделі «Форт-202», набої до пістолета, корпус гранати, які він незаконно придбав та зберігав у себе вдома.

Під час слідства у харківʼянина постійно змінювались версії, проте свою вину так і не визнав. Він зазначив, що нічого не знає та жодної інформації в рф він не передавав.

Новини Харкова: оголошено вирок чоловіку, який коригував ракетний удар по ХОДА

Обвинувальний вирок винесла колегія суддів Київського районного суду м. Харкова.  38-річного чоловіка визнано винним у державній зраді, у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, у незаконній переробці вогнепальної зброї, у зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, у придбанні, носінні зберіганні боєприпасів без передбаченого законом дозволу, а також у зберіганні вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 436-2, ч. 1 ст. 263-1, ч. 1 ст. 263 КК України). Йому призначено довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження рішення.

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що кіберфахівці Служби безпеки затримали агента головного управління генштабу збройних сил росії (відомого як гру), який скоригував повітряну атаку рф на Харків 6 жовтня 2023 року, внаслідок якого загинули жінка та 10-річний хлопчик.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день