08.11.2023  13:35   Віталій Хінєвіч

Фахівці перевірили якість джерельної води у Харкові

За 9 місяців 2023 року в місті Харкові та Харківській області за санітарно-хімічними показниками досліджено 1124 проби води з джерел нецентралізованого водопостачання.

 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на ХОЛЦ.
 
У місті Харків досліджено 144 проби води з 12-ти каптажів природних джерел (Саржин яр, Манжосів яр, селище Олешки, парк «Юність», «Петренки-1», «Петренки-2», «Петренки-3», «Олексіївська балка», вул. Мінераловодська, 1, вул. Владислава Зубенка, 25, вул. Бучми  (2 каптажі).
 
Відхилення від гігієнічних нормативів за показниками епідемічної безпеки реєструвались у воді всіх джерел, за винятком джерела у Саржиному ярі.
 
За санітарно-хімічними показниками не відповідала нормативним вимогам вода з 3-х каптажів джерел: у парку «Юність» (за показником жорсткості та вмістом нітратів), селище Олешки (за вмістом нітратів), «Петренки – 3» (за показником каламутності).
 
Для Харківського регіону є характерним високий вміст нітратів у воді шахтних та трубчастих колодязів. В 37,6% досліджених проб колодязної води вміст нітратів перевищував гранично допустиму концентрацію, іноді до 14 разів. Найвищі концентрації нітратів виявлені у колодязях на територіях Богодухівського, Ізюмського, Красноградського, Чугуївського та Харківського районів.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, який радіаційний фон в Харкові та області на 8 листопада.
 
Источник:   ХОЛЦ
Тэги:  вода, харків
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день