14.10.2023  15:34   Дмитро Колонєй

Сонячне затемнення: чи зможуть його побачити українці

14 жовтня 2023 року жителі кількох континентів зможуть спостерігати дивовижне небесне явище – кільцеподібне сонячне затемне

 
Як повідомляє РЕДПОСТ, із посианням еа РБК-Україна, кільцеподібне сонячне затемнення також називають "вогняне кільце". Воно настає, коли Місяць проходить між Землею та Сонцем у момент піку. Тобто Місяць знаходиться на великій відстані від Землі.
Тому супутник Землі неспроможна повністю закрити собою Сонце. Коли це відбувається, на Землі можна побачити яскраве світле кільце навколо місячного диска.
Кільцеподібне сонячне затемнення відбувається раз на один-два роки. Наступне пройде 2 жовтня 2024 року, проте його побачать лише жителі Чилі та Аргентини.
 
14 жовтня сонячне затемнення розпочнеться о 09:13 ранку за тихоокеанським літнім часом над американським штатом Орегон. Таким чином його буде видно з восьми штатів на південному заході США.Біля узбережжя Нікарагуа та Коста-Ріки можна буде побачити саму точку затемнення, де її буде видно протягом 5 хвилин 17 секунд.
 
Кільцеподібне затемнення закінчиться на заході сонця в Атлантичному океані. На суші його можна буде побачити в Техасі о 12.03 за північноєвропейським часом.
За київським часом сонячне затемнення розпочнеться о 18:03, максимальна фаза – 20:59, завершення – о 23:55. Однак в Україні це явище побачити наживо не вдасться.
Тому українці зможуть спостерігати за ним у режимі онлайн-трансляції за посиланням.
 

 

Источник:   РБК - Україна
Тэги:  затемнення, україна
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день