
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1262839-gotuemo-konservovanu-borschovu-zapravku-na-zimu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1262839-gotuemo-konservovanu-borschovu-zapravku-na-zimu
Готуємо консервовану борщову заправку на зиму
Заготівлі до зими продовжуються.

Як пише РЕДПОСТ, раніше ми писали, як зберегти овочі на зиму. Тепер зупинимося на заправці до борщу.
Що варто врахувати
- З цієї кількості товарів вийде близько 12 банок по 0,5 л.
- Взимку просто варіть бульйон, можна вегетаріанський, можна м'ясний, у тому числі на тушонці, заправляєте капустою, картоплею (за бажанням), трохи проварюєте та відправляєте вміст баночки, хвилин через 7–10 борщ готовий! Наприкінці додаєте рубаний часник, більше зелені та сметану для бажаючих.
Консервована борщова заправка
Продукти:
- буряк - 3 кг
- морква - 1 кг
- цибуля ріпчаста - 1 кг
- перець солодкий - 1 кг
- помідори - 1 кг
- цукор - 1 склянка
- сіль - 3 ст.л.
- рослинна олія - 1 склянка
- оцет 9% - 125 мл
Пошаговий рецепт приготування
- Всі овочі помити,
- Почистити.
- Шарами укласти в таз (каструлю) у тій послідовності, як описано нижче.
- Цибулю нарізати півкільцями.
- Буряк натерти на великій тертці.
- Натерти моркву.
- Перець нарізати тонкою соломкою.
- Помідори порізати півкухлями або четвертинками гуртків.
- Додати сіль, цукор, оцет (половину тонкої склянки), олію.
- Все перемішати
- Поставити на маленький вогонь
- Як тільки дасть сік, вогонь додати та варити 25 хвилин.
- Розкласти гарячим у стерильні банки
- Закатати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо консервовану борщову заправку на зиму
- Готуємо заморожені овочі для супу та інших страв на зиму
- Готуємо сухий овочевий бульйон на зиму
- Готуємо овочеві бульйонні кубики на зиму
- Готуємо суху томатну пасту на зиму
- Готуємо салат з кабачками, баклажанами та яблуками на зиму
- Заготовляємо домашній кетчуп на зиму
- Заготовки на зиму: солоні огірки за бабусиним рецептом