28.09.2023  08:30   Рита Парфенова

Харківщина на ранок 28 вересня. Оперативна обстановка від ДСНС

Минулої доби рятувальники 36 разів виїжджали на гасіння пожеж, одна з яких була спричинена ворожими обстрілами.


Фото: ДСНС

Як повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Головне управління ДСНС України у Харківській області, протягом доби ворог продовжував обстрілювати Куп’янщину, спричинивши одну пожежу.

Опівдні 27 вересня противник провів артилерійський обстріл села Мала Шапківка, яке знаходиться в Кіндрашівській громаді Куп'янського району Харківщини. Внаслідок обстрілу в селищі виникло декілька вогневих осередків. Також на околиці села загорівся сухостій на відкритій місцевості на площі 3 гектари, а також згоріла господарча споруда на приватній території площею 60 квадратних метрів. Пожежу ліквідували рятувальники з 14-ї та 44-ї пожежно-рятувальних частин, які вийшли в складі трьох оперативних груп, разом з 11 особами особового складу ДСНС. Пожежу було повністю приборкано о 17:01. Вогнеборці завдяки своєй оперативній дії запобігли поширенню вогню на житловий сектор. На щастя, немає жертв і поранених серед мешканців.

Загалом протягом доби з 27 по 28 вересня 2023 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 47 оперативних виїздів, з яких:

  • 36 – на ліквідацію пожеж, 1 з яких була спричинена ворожими обстрілами та 25 пожеж в природних екосистемах;
  • 10 – допомога населенню;
  • 1 – інші виїзди.

25 із 36 пожеж, що трапились за добу, виникли у природних екосистемах. 1 з них спричинили ворожі обстріли, решту спричинили люди, нехтуючи правилами пожежної безпеки чи навмисно випалюючи сухостій.

Раніше РЕДПОСТ писав про стан бойових дій на Харківщині вранці 28 вересня 2023 року.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день