11.09.2023  12:34   Рита Парфенова

Громадянка рф втратила право володіти земельною ділянкою на Харківщині

За ініціативи прокуратури було проведено конфіскацію земельної ділянки, зареєстровану на громадянку російської федерації в якості власниці.

позов задоволено

Як повідомляє РЕДПОСТ, із посиланням на Харківську обласну прокуратуру, громадянка російської федерації отримала у спадок земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею майже 5,5 гектара, розташовану на території Близнюківської територіальної громади Лозівського району.

Відповідно до ст. 81 Земельного кодексу України, землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, протягом року підлягають відчуженню.

Однак, набувши право власності на землю, жінка не виконала покладений на неї обов’язок і не відчужила земельну ділянку, що підтверджується інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.  

Українським законодавством передбачено, що право власності на такі земельні ділянки підлягає припиненню шляхом їх конфіскації.

У зв’язку з цим прокуратура звернулась з відповідним позовом до суду. Заочним рішенням Близнюківського районного суду Харківської області припинено право власності громадянки рф на вказану землю, зазначену ділянку конфісковано у власність держави в особі ГУ Держгеокадастру у Харківській області.

Суд задовольнив позов Лозівської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави до фізичної особи про припинення права власності та конфіскацію земельної ділянки

Раніше РЕДПОСТ писав, що під Харковом прокуратура припинила незаконне користування водосховищем вартістю півтори сотні мільйонів гривень.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день