29.07.2023  19:24   Дмитро Колонєй

Змінився порядок передачі показань за газ: що потрібно знати мешканцям Харківщини

Стало відомо, як знімати показання лічильника коли та куди їх передавати жителям Харківщини.

Стало відомо, як змінився порядок передачі показань за газ: що потрібно знати мешканцям Харківщини
 
Як повідомляє РЕДПОСТ, із посиланням на Хвиля, почастішали скарги українців, що у платіжках за газ їм дописують "зайві" кубометри. А справа -  у поданих показники.
 
Щоб правильно знімати показники лічильника газу потрібно розібратися, який тип лічильника встановлений саме у вас, оскільки вони бувають механічними та електронними.
 

Механічний

Пристрій має барабан із цифрами. Показники розділені на дві частини, тому важливо пам'ятати, що цифри після коми або іншого кольору з правого боку записувати не потрібно.
 

Електронний

Відмінність у цьому, що замість барабана у ньому є екран. Однак принцип зняття показника залишається незмінним - потрібно записати цифри зліва направо до коми. У такому вигляді приладів обліку цифри не позначаються іншим кольором. У зв'язку з цим споживачі мають бути особливо уважними.
 

Куди подавати показники 

 
Подавати показники лічильника газу слід до газорозподільних компаній (облгазів), а не постачальників блакитного палива. При цьому наразі через процес консолідації деяких облгазів Нафтогазом мешканці деяких регіонів мають представляти показники Нафтогазу. Зокрема, це можна зробити в особистому кабінеті, у чат-ботах у Viber, Telegram або смс-повідомленні на номер 4647.
 
Як зазначається, такі зміни стосуються мешканців Харкова та області, а також Донбасу та Херсонщини. З липня сюди додалися Києвоблгаз, Житомиргаз та Львівгаз.
 
Свою увагу українцям слід звернути й на те, що своєчасне подання показників дозволить не переплачувати за газ. Тобто якщо зробити все правильно, то платити доведеться тільки за спожиті кубометри, а в майбутньому не виникне проблем з перерахунком.
 

Строки передачі показників

 
Отже, показники лічильника передаються з першого до п'ятого числа включно щомісяця. Таким чином, якщо передати дані шостого числа, то нарахування може бути некоректним.
 
"Нафтогаз України" нагадала клієнтам, що з 28 липня до 5 серпня 2023 року можна передавати свідчення лічильника через сервіси обліку газу компанії.
 
Источник:   Хвиля
Тэги:  газ, рахунки, харків
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день