
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1260556-gotuemo-aromatniy-kartoplyaniy-graten-iz-gribami
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1260556-gotuemo-aromatniy-kartoplyaniy-graten-iz-gribami
Готуємо ароматний картопляний гратен із грибами
Ніжна страва зі звичних інгредієнтів.

Як пише РЕДПОСТ, тонкі скибочки картоплі з грибами у вершковому соусі, із сиром та цедрою лимона будуть чудовою стравою протягом дня.
Що варто врахувати
- Для рецепту можна взяти будь-які гриби: подосиновики, підберезники, білі, сморчки, печериці або гливи.
- Замість води та для аромату можна використовувати для соусу курячий або овочевий бульйон або вершки 10-20% жирності.
- В ідеалі обов'язково використовувати розмарин (свіжий чи сушений) – найкращу приправу для картоплі.
Картопляний гратен із грибами
Продукти на 4 порції:
- Картопля – 1 кг
- Гриби – 200 г
- Вершки – 200 мл
- Олія вершкове – 30 г
- Вода – 100 г
- Часник – 2 зуб.
- Цедра лимона – 2 ч. л.
- Сир твердий – 50 г
- Розмарин - 1 гілочка (-і)
- Сіль за смаком
- Перець чорний – до смаку
- Цибуля ріпчаста - 2 шт. невеликих
Покроковий рецепт приготування
- Цибулю, часник та гриби очистити.
- Часник дрібно нарубати.
- Цибулю нарізати чверть кільцями.
- Гриби нарізати невеликими шматочками.
- Розігріти духовку до 180 °С.
- Картоплю помити, очистити і нарізати скибочками завтовшки 4-5 мм. Дуже зручно використовувати тертку для нарізування однаковими скибочками.
- Натерти на дрібній тертці лимонну цедру та сир.
- Дрібно порізати листя розмарину.
- У маленькій мисочці змішати сіль для картоплі, цедру та розмарин.
- Перетерти пальцями.
- Розігріти сковороду,
- Покласти 15 г вершкового масла.
- Обсмажити гриби протягом 4 хвилин.
- Посолити
- Додати цибулю та часник,
- Смажити, помішуючи ще 5 хвилин.
- Додати воду/бульйон та вершки.
- Готувати помішуючи 3 хвилини.
- Розтопити вершкове масло, що залишилося.
- У форму для запікання викласти 2/3 картоплі, посипаючи шар шаром сіллю з цедрою і розмарином.
- Зверху акуратно розподілити грибну суміш.
- Викласти залишки картоплі,
- Просолити окремі шари.
- Змастити розтопленим вершковим маслом верхній шар картоплі.
- Випікати близько 40 хвилин до готовності картоплі
- Через 40 хвилин витягнути шматочок картоплі з гратену та перевірити на готовність.
- Готовий гратен відразу посипати тертим сиром та подавати.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати сирний пиріг з абрикосами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: