14.07.2023  18:27   Дмитро Колонєй

У Харкові встановлена сонячна електростанція у лікарні №17

За словами мера Харкова Ігоря Терехова всі медзаклади та школи міста будуть забезпечені сонячними електростанціями, щоб забезпечити їм стабільне живлення.


Міськрада
Як повідомляє РЕДПОСТ, із посиланням на Міськраду, у Міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 відкрили сонячну електростанцію.
 
Вона складається з 96 сонячних панелей потужністю 540 Вт кожна та двох інверторів потужністю 30 кВт.
 
Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що в лікарні №17 рятують життя та надають медичну допомогу тисячам пацієнтів з Харкова та області. Раніше під час обстрілів медзаклад регулярно стикався з перебоями в електропостачанні. Тепер цю проблему розв'язали.
 
«Завдяки новому обладнанню ми забезпечимо стабільну роботу лікарні. Це екологічний вид електропостачання, який дозволяє заощаджувати ресурси, тому ми плануємо встановити такі сонячні електростанції і в інших медичних закладах», - наголосив мер.
 
 
 
 
Проєкт реалізували благодійний фонд «RePower Ukraine», німецька компанія «BayWa r.e.» у співпраці з Німецькою асоціацією сонячної енергетики, Асоціацією сонячної енергетики України та Європейською асоціацією сонячної енергетики.
 
Після відкриття сонячної електростанції у Міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 мер Харкова зазначив, що сонячні панелі мають з'явитися у лікарнях, школах, дитячих садках, нових житлових мікрорайонах щоб забезпечити їм стабільне живлення.  За словами мера, у переході України на альтернативну енергетику зацікавлені міжнародні партнери, зокрема, США, Великобританія та Німеччина.
 
«Це забезпечить стабільне електропостачання наших установ соціальної сфери та дозволить економити ресурси. Протягом двох-трьох років, якщо дозволить воєнна ситуація, ми зможемо прийти до сонячної енергетики. А поки що робитимемо це потроху», - підкреслив Ігор Терехов.
 
За його словами, надалі сонячні електростанції планують встановлювати у співпраці з благодійним фондом «RePower Ukraine», іншими донорами та силами місцевого бюджету.
 
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ писав, що Ігор Терехов розповів про важливі рішення для харківського бізнесу.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день