14.06.2023  17:30   Рита Парфенова

На Харківщині затримали одного з керівників окупаційної «залізниці рф»

Служба безпеки України розкрила ще один випадок співпраці з окупаційним режимом на Харківщині.

СБУ затримала одного з керівників окупаційної залізниці рф у Куп’янську
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на речника в Управлінні СБ України в Харківській області Владислава Абдулу.
 
За його словами, 46-річний мешканець Куп'янська, який раніше працював керівником вантажного відділу регіональної філії Укрзалізниці, став спільником окупантів перед повномасштабною агресією з боку Росії. Він добровільно приєднався до так званої "Куп'янської залізниці рф", створеної окупантами.

Злочинець був призначений очільником "служби комерційної роботи і маркетингу" і активно сприяв залізничному сполученню з Росією для незаконного переміщення військ на східний фронт. Він влаштовував "переформатування" українських документів згідно з російським законодавством.

Після звільнення Куп'янська зловмисник намагався уникнути відповідальності, втікши з міста. Але агенти СБУ виявили його місцезнаходження і затримали.

Наразі зловмиснику оголошено про підозру за статтею Кримінального кодексу України, що стосується колабораційної діяльності. Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою. За такі злочини зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі.

Раніше РЕДПОСТ писав, що контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію із нейтралізації агентурної мережі головного управління генштабу зс рф (відомого як ГРУ) на Харківщині.

 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день