13.05.2023  17:00   Віталій Хінєвіч

Харківську область розміновує спецтехніка від Фонду Говарда Баффета (фото)

На звільненій деокупованій території Харківщини щодня працює 34 піротехнічні розрахунки зведеного загону ДСНС.

Харківська область
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на ДСНС України.
 
Піротехніки крок за кроком звільняють забруднені ворожими вибухонебезпечними предметами поля і лінії електропередачі. Аби пришвидшити цей процес та захистити особовий склад, Фондом Говарда Баффета були придбані спеціальні машини механізованого розмінування для ДСНС.
 
Одна з таких машин, а саме MV-10, наразі працює в Ізюмському районі Харківщини. Вона значно полегшує роботу піротехніків, бо здатна очищувати мінні поля різних типів: з протипіхотними і протитанковими мінами, а також знищує боєприпаси, що не розірвалися. Операторами цієї машини є сапери Миколаївського гарнізону ДСНС. Вони дуже задоволені продуктивністю і якістю її роботи.
 
Харківська область
 
«Це найпотужніша система у своїй категорії. В основі комплексу - ланцюговий інструмент, під дією якого спрацьовують протипіхотні та протитанкові міни. Також машина має культиватор, який виконує вторинну обробку та підтримує постійну глибину рихлення. Серед додаткового обладнання є  роликовий, лезовий та збиральний блоки. MV-10 експлуатується одним оператором за допомогою пульта дистанційного керування. Максимальна глибина очищення ґрунту – 60 см.
 
Харківська область
 
Використання машини механізованого розмінування на ділянках ЛЕП дає можливість енергетикам приступити до відновлення мережі, аби люди, які вже більше року не мають електрики, скоріше її отримали»,- розповіли у ДСНС.
 
Харківська область
 
Важливо: Говард Грем Баффет – американський бізнесмен, колишній політик, філантроп, фотограф, фермер і охоронець природи. Середня дитина інвестора-мільярдера Воррена Баффета.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що рятувальники повідомили про пожежі, що сталися у Харкові та області.
 
Источник:   ДСНС України
Тэги:  міни, харків
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день