21.04.2023  14:35   Віталій Хінєвіч

У Харківській області чоловік очолював окупаційний лісгосп

Завершено спецрозслідування щодо чоловіка, який очолив окупаційний лісгосп у Куп’янську.

зрадник
 
Об этмо сообщает РЕДПОСТ со ссылкой на Харьковскую областную прокуратуру.
 
За даними слідства, 40-річний чоловік, мешканця села Руська Лозова пішов на співпрацю з російськими загарбниками та обійняв посаду «и. о. начальника управления лесного хозяйства» так званої «ВГА Купянского района Харьковской области». 
 
«Посадовець» виконував низку функцій, насамперед — координував виробничу діяльність фейкового «Купянского лесного хозяйства», створеного на базі українського підприємства. 
Також колаборант формував та погоджував бюджет для виплати заробітної плати у російських рублях працівникам вказаного підприємства. 
 
Своїм підлеглим обвинувачений надавав вказівки щодо заготівлі деревини та здійснення перереєстрації усіх транспортних засобів, укладання трудових договорів та їх реєстрації в органах окупаційної влади.  
 
Наразі колаборант перебуває у розшуку: його судитимуть заочно у Київському районному суді м. Харкова. 
 
Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що колаборант-транспортник з Харківщини викритий СБУ.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день