22.03.2023  10:30   Віталій Хінєвіч

У Харківській області викрили поплічницю окупантів

Жінка добровільно погодилась на співпрацю та була призначена на посаду «и. о. начальника жилищно–комунального хозяйства» у так званій «ВГА Двуречанского района Харьковской области».

поліція
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Поліцію Харківської області.
 
51–річна жінка активно виконувала свої адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції, переоформлювала документи відповідно до російського законодавства. 
 
Після звільнення смт Дворічна зловмисниця намагалась уникнути правосуддя, однак правоохоронцям вдалося викрити зрадницю. 
 
Жінці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими сектору поліцейської діяльності № 1 Куп’янського РВП ГУНП в Харківські області за процесуальним керівництвом Куп’янської окружної прокуратури Харківської області та оперативним супроводом СБУ.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що на Харківщині колаборант показав ворогам, звідки краще обстрілювати Чугуїв.
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день