
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254435-nizhniy-garbuzoviy-pirig-z-vershkovoyu-glazur-yu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254435-nizhniy-garbuzoviy-pirig-z-vershkovoyu-glazur-yu
Ніжний гарбузовий пиріг з вершковою глазур'ю
Пишний гарбузовий бісквіт із глазур'ю із вершкового сиру.

Як пише РЕДПОСТ, такий пиріг не забере у вас багато часу на його приготування, а гарбузовий бісквіт ви можете використовувати як основу для торта, якщо у вас дозволяє час і багата фантазія.
Гарбузовий пиріг з вершковою глазур'ю
Продукти:
Для гарбузового бісквіту:
- 2 склянки борошна
- 1 ½ склянки цукру
- 1 чайна ложка соди
- 2 чайні ложки розпушувача
- 2 чайні ложки меленої кориці
- 3 курячі яйця кімнатної температури
- 1 склянка рослинної або оливкової олії
- 1 банка (425 гр) гарбузового пюре
Для вершкової глазурі:
- 250 гр вершкового сиру кімнатної температури
- 8 столових ложок вершкового масла кімнатної температури
- 1 склянка цукрової пудри
- 2 чайні ложки екстракту ванілі
- Горіхи пекан для прикраси (за бажанням)
Покроковий рецепт приготування
- Попередньо розігрійте духовку до 180°С.
- Противень або форму для випікання бісквіту змастіть тонким шаром вершкового масла.
- У велику миску просійте 2 склянки борошна, 2 чайні ложки соди, додайте 1 ½ склянки цукру, 2 чайні ложки розпушувача та 2 чайні ложки кориці.
- Ретельно перемішайте сипкі інгредієнти віночком.
- Для приготування глазурі змішайте всі інгредієнти в мисці та почніть збивати міксером, поступово збільшуючи швидкість.
- Дійшовши до найвищої швидкості, збийте глазур протягом 2-3 хвилин до отримання легкої пухнастої маси.
- В окремій мисці за допомогою міксера або віночком ретельно збийте 3 курячі яйця кімнатної температури зі склянкою рослинної олії та банкою гарбузового пюре.
- Додайте збите гарбузове пюре до сипких інгредієнтів і ретельно збийте до однорідної маси.
- Перелийте тісто у форму для випічки і випікайте в розігрітій до 180°С духовці протягом 35-45 хвилин (пропечений біксвіт можна проткнути зубочисткою і якщо вона залишиться чистою, то він готовий).
- Готовий бісквіт дістаньте з духовки та остудіть у формі для випікання. Глазур варто наносити тільки на добре остиглий пиріг.
- Розподіліть її по поверхні гарбузового бісквіту за допомогою ножа або шпателя.
- За бажання прикрасьте пиріг рубаними горіхами пекан і подавайте до столу.
Смачного!
Нагадаємо раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати швидкий рецепт яблучного пирога на кефире, який буде смачніше, ніж шарлотка
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: