
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253752-mintay-zapecheniy-z-ovochami-v-duhovtsi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253752-mintay-zapecheniy-z-ovochami-v-duhovtsi
Мінтай запечений з овочами в духовці
Яскрава та смачна страва на Водохрещі.

Як пише РЕДПОСТ, запечена риба - традиційна страва хрещенських днів, а дана - настільки ефектна і яскрава, що порадує око як рідних за сімейним столом, так і гостей.
Що потрібно врахувати
- Особливості вашої духовки під час запікання
- Використовуйте для смаження масло з високою температурою димлення. - рафіновані сорти соняшникової, оливкової та виноградної.
- Для цього рецепту підійде будь-яка жароміцна форма
Мінтай запечений з овочами в духовці
Продукти на 4 порції:
- Мінтай 600 гр.
- Морква (велика) 1 шт.
- Цибуля ріпчаста (велика) 1 шт.
- Квасоля стручкова зелена 70 гр
- Болгарський перець 80 гр
- Рослинна олія 3 стол.
- Сіль за смаком
- Томатна паста (або будь-який томанний соус) 3 стол.
- Вода 70 мл
- Базилік 1 чайн.
- Суміш трав (1 ч.л.) 1 гр
- Лавровий лист 2 гр.
Покроковий рецепт приготування
- Якщо риба заморожена, розморозьте її за кімнатної температури, а ще краще залиште на ніч у холодильнику
- Попередньо очищену та вимиту моркву натріть на великій тертці. Можна скористатися теркою для корейської моркви.
- Цибулю очистіть, помийте, наріжте півкільцями.
- Стручкову квасолю бланшуйте в киплячій воді протягом 5 хвилин. Воду злийте. Якщо квасоля заморожена, перед бланшуванням її розморожувати не обов'язково.
- Болгарський перець помийте, очистіть від насіння та плодоніжки, наріжте нетонкою соломкою.
- На сковороді розігрійте олію. Обсмажте підготовлені цибулю та моркву на помірному вогні до напівготовності, періодично помішуючи.
- Додайте на сковороду стручкову квасолю та болгарський перець, перемішайте.
- Томатну пасту чи соус розведіть водою, додайте на сковороду до овочів. Трохи посоліть, всипте базилік та ароматні трави, добре перемішайте. Спеції та приправи можна взяти будь-які згідно зі своїм смаком та перевагою.
- Тушкуйте овочі на слабкому вогні 2 хвилини.
- Рибу ретельно помийте, зріжте ножицями плавці та хвіст, видаліть чорну плівку всередині черевця, обсушіть паперовими рушниками, розріжте на шматочки бажаної величини, посоліть, перемішайте.
- Викладіть рибу у форму для запікання.
- Поступово розподіліть на рибі овочеву суміш.
- Додайте до овочів лавровий лист.
- Запікайте мінтай з овочами в заздалегідь розігрітій до 180С духовці 25 хвилин до готовності. Тривалість приготування може відрізнятись від зазначеного, оскільки залежить від індивідуальних особливостей роботи духовки, що необхідно обов'язково враховувати.
Подавайте мінтай з овочами з будь-яким гарніром або як самостійну страву. Смачного!