18.07.2022  14:45   Віталій Хінєвіч

Окупанти вторглися в Україну маючи мапи 1969 року

Російські військові керувалися топографічними картами України 1969 року.

Мапа окупантів
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ з посиланням на СБУ В Харківській області.
 
Згідно з документами російського мотострілецького батальйону 138-ї гвардійської мотострілецької бригади окупанти користувались картами 1969 року, на яких повністю відсутній Салтівський житловий масив Харкова, який забудовувався з початку 70 років минулого століття. Також відсутні Трав'янске і Муромське водосховища, зведені у сімдесяті роки. Державний кордон між Україною і росією намальований кульковою ручкою, оскільки на картах його взагалі не було.
 
Відомо, що навігаційним забезпеченням знищеного на Харківщині мотострілецького батальйону займалися Топографічна служба Західного військового округу рф на чолі з полковником зс рф Олексієм Красновим, а також Центр геопростірної інформації і навігації рф. 
 
Напередодні повномасштабного вторгнення в Україну ці підрозділи святкували 210-ту річницю топографічної служби росії і заявляли, що вони забезпечують російське військове командування «найсучаснішими картами», виготовленими нібито за допомогою «найновітніших пересувних навігаційно-геодезичних комплексів».
 
При цьому 138-а гвардійська мотострілецька бригада рф, яка користувалася цими картами, була знищена ЗСУ наприкінці березня біля Харківської кільцевої дороги на Старосалтівському напрямку.
 
Нагадаємо, нночі ракетного удару зазнало місто під Харковом.
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день