19.02.2020  17:23   

У Харкові перейменують парк і встановлять кілька меморіальних дощок

Засідання міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища пройшло сьогодні, 19 лютого, у Харківській міській раді.


//city.kharkov.ua
Його провела заступник Харківського міського голови - керуючий справами виконавчого комітету міськради Тетяна Чечетова-Терашвілі.
 
Як повідомив відповідальний секретар комісії Олексій Хорошковатий, громадська організація «Фонд ім. Г.М. Кірпи» виступила з ініціативою встановити меморіальну дошку Почесному громадянину міста Харкова Георгію Кірпі на будівлі Українського державного університету залізничного транспорту (пл. Феєрбаха, 7).
 
«З 1965 по 1970 рік Георгій Миколайович навчався і з відзнакою закінчив цей виш. Потім упродовж багатьох років, особливо коли працював у Міністерстві транспорту і зв'язку, чималу увагу приділяв Харкову у розвитку об'єктів інфраструктури міста, зокрема, будівництву метро», - зазначив Олексій Хорошковатий.
 
Також комісія розглянула питання про увічнення пам'яті учасниці бойових дій на Сході України Яни Червоної, яка загинула у квітні 2019 року. Меморіальна дошка на її честь буде встановлена ​​на фасаді Харківської загальноосвітньої школи №131 (вул. Чичибабіна, 11), де вона навчалася.
 
За клопотанням Інституту репродуктивної медицини, на його будівлі по вул. Малиновського, 4 буде встановлена меморіальна дошка професору Федору Дахну.
 
Крім того, комісія схвалила перейменування Парку культури і відпочинку Ленінського району, який місцеві жителі називають Ленпарком.
 
«З огляду на те, що ця назва суперечить закону про декомунізацію і взагалі нинішній назві адміністративного району, пропонується назвати цю зону рекреації Холодногірським сквером», - повідомив Олексій Хорошковатий.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день