
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282071-smazheniy-kavun-na-grili-retsept-zi-smakom-lita-ta-dimkom
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282071-smazheniy-kavun-na-grili-retsept-zi-smakom-lita-ta-dimkom
Смажений кавун на грилі: рецепт зі смаком літа та димком
Для тих, хто прагне кулінарних експериментів.

Як пише РЕДПОСТ, коли звичні страви набридли, саме час здивувати друзів і себе смаженим кавуном. Соковиті скибочки кавуна, злегка карамелізовані на грилі, набувають нового смаку — з серпанком, медовою солодкістю та лимонною кислинкою. А перець та м'ята додають гостроти та свіжості. Це і закуска, і десерт в одному. Якщо ж хочеться пікантної закуски в середземноморському дусі, варто додати до смаженого кавуна шматочок фети і краплю бальзамічного оцту.
Смажений кавун на грилі
Продукти:
- 1 кавун
- 250 г меду
- 60 мл лимонного соку
- 2 ч. л. меленого чорного перцю
- 1 ч. л. солі
- 1 пучок свіжої м'яти
Покроковий рецепт приготування:
- Нарізати кавун часточками завтовшки близько 2,5 см, не знімаючи кірки - так вони краще тримають форму при смаженні.
- Подрібнити листя м'яти - дрібно порубати ножем чи порвати руками.
- Об'єднати мед, лимонний сік, перець та сіль у глибокій мисці для маринаду.
- Вмочити кожну кавунову часточку в маринад з обох боків, щоб вона добре просочилася.
- Розігріти гриль чи сковороду-гриль до високої температури.
- Викласти кавун на гарячі ґрати.
- Смажити по 1-2 хвилини з кожного боку, щоб з'явилися легкі палиці та карамельна скоринка.
- Зняти з вогню і одразу посипати свіжою м'ятою.
- Подавати теплим чи охолодженим - окремо або як гарнір до м'яса.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати дієтичну літню окрошку з буряком і щавлем.
Читайте також:
- П'ять ідей салатів для пікніка: яскраві смаки на свіжому повітрі
- Готуємо овочевий салат із кавуном
- Готуємо молочний коктейль з кавуном, медом та корицею
- Готуємо освіжаючий кавуновий гаспачо
- Готуємо кавун у шоколаді
- Готуємо мариновані яйця у соєвому соусі
- Готуємо освіжаючий салат з кавуном, огірками та м'ятно-лимонним дресингом
- Готуємо холодний суп із кефіру, кавуна, огірків та лимону
- Готуємо кавуновий гаспачо з овочами, лаймом та імбиром