09.06.2025   Дмитро Колонєй
Городской Дозор
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1281902-chasnikoviy-sous-na-kefiri-legke-zapravlennya-za-3-hvilini

Часниковий соус на кефірі: легке заправлення за 3 хвилини

Готуємо освіжаючий універсальний соус із простих продуктів.

 
Як приготувати часниковий соус на кефірі
 
Як пише РЕДПОСТ, легкий часниковий соус підійде як до запеченого м'яса та шаурми, так і до свіжих овочів і може бути альтернативою майонезу в салатах. Готується за лічені хвилини і при цьому робить страву особливою.
 

Часниковий соус на кефірі

 

Продукти:

 
  • 150 мл кефіру
  • 2 зубчики часнику
  • 1–2 пера зеленої цибулі
  • сіль - за смаком
  • спеції (за бажанням - чорний перець, кріп, паприка)
Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram
 

Покроковий рецепт приготування:

 
  1. Очистити часник від лушпиння.
  2. Пропустити часник через прес або дрібно нарізати.
  3. Промити зелену цибулю під холодною водою.
  4. Дрібно нарізати зелену цибулю гострим ножем.
  5. Вилити кефір у миску чи банку з кришкою.
  6. Додати часник та цибулю до кефіру.
  7. Посолити та приправити спеціями до смаку.
  8. Ретельно перемішати соус ложкою або струсити у банку.
  9. Охолодити перед подачею - соус стане більш ароматним і густим.
 
Нагадаємо, раніше  РЕДПОСТ розповідав, як приготувати п'ять салатів для пікніка.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
 
  • Готуємо домашній майонез
  • Готуємо пісний майонез із рідини від консервованого горошку без яєць та молока
  • Готуємо справжній яблучний оцет із соку
  • Готуємо кетчуп з кабачків та сливи
  • Готуємо намазку з кабачків із медом на бутерброди
  • Готуємо арахісову пасту з медом
  • Готуємо намазку з баклажанів з горіхами для бутербродів

 

←Вернуться Печать