
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1281902-chasnikoviy-sous-na-kefiri-legke-zapravlennya-za-3-hvilini
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1281902-chasnikoviy-sous-na-kefiri-legke-zapravlennya-za-3-hvilini
Часниковий соус на кефірі: легке заправлення за 3 хвилини
Готуємо освіжаючий універсальний соус із простих продуктів.

Як пише РЕДПОСТ, легкий часниковий соус підійде як до запеченого м'яса та шаурми, так і до свіжих овочів і може бути альтернативою майонезу в салатах. Готується за лічені хвилини і при цьому робить страву особливою.
Часниковий соус на кефірі
Продукти:
- 150 мл кефіру
- 2 зубчики часнику
- 1–2 пера зеленої цибулі
- сіль - за смаком
- спеції (за бажанням - чорний перець, кріп, паприка)
Покроковий рецепт приготування:
- Очистити часник від лушпиння.
- Пропустити часник через прес або дрібно нарізати.
- Промити зелену цибулю під холодною водою.
- Дрібно нарізати зелену цибулю гострим ножем.
- Вилити кефір у миску чи банку з кришкою.
- Додати часник та цибулю до кефіру.
- Посолити та приправити спеціями до смаку.
- Ретельно перемішати соус ложкою або струсити у банку.
- Охолодити перед подачею - соус стане більш ароматним і густим.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати п'ять салатів для пікніка.