
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1273575-gotuemo-aranchini-sitsiliyski-risovi-kulki-z-m-yasnoyu-nachinkoyu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1273575-gotuemo-aranchini-sitsiliyski-risovi-kulki-z-m-yasnoyu-nachinkoyu
Готуємо аранчіні - сицилійські рисові кульки з м'ясною начинкою
Ситний рецепт італійського стрітфуду з арабським корінням.

Як пише РЕДПОСТ, ідея цього рецепту, найімовірніше, завезена до Італії арабами. Новий поштовх у розвитку цієї страви - поява панірування - зробив король Федеріко II, любитель полювання та подорожей, який брав із собою їстівні запаси.

Так ці рисові кульки стали однією з перших в історії страв на винос. До речі, сирно-м'ясна начинка - лише один з варіантів і експериментувати із цим рецептом можна нескінченно, бо страва може бути й солодкою. Та й форма не обов'язково має бути круглою. Ми зупинимося лише на одному з варіантів. Чому "аранчіні"? Бо страва дуже нагадує апельсини - "аранч" італійською.
Аранчіні, рисові кульки з м'ясною начинкою
.jpg)
Продукти на 8 порцій
- Круглий рис 300 гр
- Курячі яйця 1 шт.
- Вершкове масло 70 гр
- Твердий сир 100 гр
Начинка:
- Фарш м'ясний 300 гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Твердий сир 100 гр
- Цукор 1 гр
- Зелень (петрушка) до смаку
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Томатна паста 1 стол.
Паніровка
- Пшеничне борошно 150 гр
- Курячі яйця 2 шт.
- Панірувальні сухарі 2 скл.
Покроковий рецепт приготування
- Натерти сир.
- Нарізати цибулю кубиками
- Обсмажити в олії протягом 5 хвилин.
- Додати до цибулі фарш
- Влити воду
- Довести до кипіння, постійно розминаючи грудочки фаршу.
- Посолити,
- Поперчити
- Додати цукор
- Додати томатну пасту.
- Перемішати
- Варити на середньому вогні протягом 20 хвилин.
- У сковороду з м'ясом покласти петрушку
- Прогріти ще хвилину.
- Зняти з вогню та перемішати з тертим сиром.
- Відварити рис до готовності
- Перемішати з вершковим маслом та натертим сиром.
- Додати збите яйце
- Добре перемішати.
- Змочити руки у воді.Взяти гірку рису і розім'яти на долоні, зробивши коржик.
- У серединку коржика покласти ложку м'ясної начинки.
- Сформувати кульку.
- Повторити з усім рисом та начинкою.
- Яйця, що залишилися, збити з щіпкою солі.
- Обваляти арачині в борошні,
- Вмочити в яйце.
- Вмочити в панірувальні сухарі.
- Смажити в розпеченій олії протягом 5-7 хвилин (перевертаючи) до золотистої скоринки. Олія повинна прикривати аранчіні більше ніж на половину.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати болгарський перець, фарширований сиром.
Читайте також: