09.02.2024  15:30   Дмитро Колонєй

У Харкові СБУ знешкодила організовану злочинну групу, яка тероризувала містян

У Харкові спецслужбами викрито злочинну групу під кураторством російських авторитетів

Знешкодила організовану злочинну групу, яка тероризувала містян СБУ: Новини Харкова
 
Як повідомляє РЕДПОСТ, із посиланням на речника в Управлінні СБ України в Харківській області Владислава Абдулу,
 
Співробітники Служби безпеки в результаті багатоетапної спецоперації викрили та затримали у Харкові учасників організованої групи професійних злочинців, які причетні до скоєння низки тяжких та особливо тяжких злочинів.
 
За даними слідства, учасники злочинного угруповання вимагали з мешканців міста грошові кошти під виглядом неіснуючих боргів. До потерпілих зловмисники застосовували психологічне та фізичне насильство: били їх, погрожували фізичною розправою над ними та над їхніми родичами.
 
Знешкодила організовану злочинну групу, яка тероризувала містян СБУ: Новини Харкова
 
З одного з місцевих підприємців злочинці вимагали надуманий борг у 600 тисяч гривень. В результаті застосування насильства вони встигли одержати з потерпілого грошові кошти та 12 мобільних телефонів на загальну суму понад 200 тис грн.
 
Встановлено, що до складу організованої злочинної групи входили шестеро ніде не працюючих громадян, кожний з яких раніше вже був неодноразово засуджений за вчинення кримінальних злочинів.
 
Їхній 49-річний ватажок, який протягом останніх п'яти років перебуває під вартою за підозрою в умисному вбивстві, позиціонував себе як так званий "наглядач" за кримінальним середовищем в місцях позбавлення волі Харківської області.
 
Знешкодила організовану злочинну групу, яка тероризувала містян СБУ: Новини Харкова
 
Співробітники СБУ під час спецоперації затримали у Харкові усіх чотирьох учасників злочинної групи, які перебували «на волі».
 
Одночасно було проведено 15 санкціонованих судом обшуків за місцями мешкання учасників злочинної групи, у їхніх транспортних засобах, а також у місцях тимчасового перебування фігурантів у Харківському слідчому ізоляторі.
 
Під час слідчих дій правоохоронці вилучили речові докази, які використовувалися злочинцями у протиправній діяльності:
 
  • 3 пістолети з набоями;
  • 16 мобільних телефонів та 19 сім-карток;
  • 12 банківських карток;
  • нібито «боргові зобов'язання» на вісьмох громадян України;
  • чорнові записи.
 
За матеріалами СБУ п'ятьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою), одному – за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану).
 
Знешкодила організовану злочинну групу, яка тероризувала містян СБУ: Новини Харкова
 
Чотирьом затриманим обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Тільки за ці злочини зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. До того ж, до їхнього покарання будуть додані невідбуті строки за вчинення попередніх злочинів.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення можливої причетності учасників групи до вчинення злочинів на території інших регіонів України.
 
Викриття та блокування організованої злочинної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ, слідчими Національної поліції за сприяння керівництва ДУ «Харківський слідчий ізолятор» та за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.
 
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день