10.11.2023  17:27   Рита Парфенова

Справу ідеолога створення «ХНР» передали до суду

Завершено спецрозслідування щодо чоловіка, який є одним із головних ідеологів створення так званої «ХНР»

 
Як повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Харківську обласну прокуратуру, 43-річний харківʼянин, бувши ідеологом створення псевдодержавного утворення «Харківська Народна Республіка», створив власний проросійський Телеграм-канал.

Він закликав читачів приєднуватись до його команди однодумців, публікував антиукраїнські інформаційні матеріали, а також проводив різного роду зустрічі на території російської федерації та окупованих територіях Харківської області.  

Один із його дописів мав такий зміст: «Сейчас буду встречаться с соратниками, по теме украинского вопроса, будем общаться, приглашаю всех кто в Москве. На встрече будем проводить брифинги, круглые столы, приходить к единому времени по данному вопросу, который сейчас щепетилен, очень острый и нам жизненно необходим. Этот вопрос решить и главное найти правильный метод, что достаточно трудно здесь в данной ситуации, те процессы, которые сейчас происходят на территории бывшей уже, можно сказать Украины. Мы пришли к выводу, что на территори Харькова просто обязана возродиться Харьковская народная республика. Мы ее по факту сейчас воскрешаем. Оставайтесь на связи, друзья, и присоединяйтесь к нашему движению, вместе мы победим».  

Також обвинувачений «ділився» в Телеграмі інформацією щодо своїх поїздок по захопленій території Харківщини: «Доброе утро уважаемые друзья, с вами вновь центр развития казачества, Харьковская народная республика. Сейчас я нахожусь в одном из посёлков Харьковской республики, возле исполнительного комитета сельского совета, сейчас наш казак стал председателем посёлка».  

Наразі обвинувачений переховується від українського правосуддя, його оголошено у розшук.

До Чугуївського міського суду Харківської області направлено обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом умисний дій, вчинених з метою зміни меж території, державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, у публічних закликах та розповсюдженні матеріалів із закликами до вчинення таких дій, які поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, а також у виготовленні та поширенні матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування провадило Управління СБУ в Харківській області.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що контррозвідка Служби безпеки затримала працівника фармацевтичної компанії, який координував повітряні атаки рф на військові та промислові об'єкти в Харківській області.



 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день