07.11.2023  14:50   Віталій Хінєвіч

У Харкові засудили чоловіка, який ошукував літніх людей

Прокурори довели, що чоловік, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за умисне вбивство, вчинив новий злочин. Однак зловмисник змінив «спеціалізацію» і обрав для себе нове амплуа — шахрая.

 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Харківську обласну прокуратуру.
 
Жертвами чоловіка ставали літні люди. Зловмисник діяв за схемою «Ваш родич у біді» — телефонував потерпілим, представлявся лікарем і повідомляв, що їхній родич потрапив у лікарню та терміново потребує грошей на лікування. 
 
Здійснюючи психологічний тиск і маніпулюючи, шахрай «турботливо» пропонував приїхати до потерпілих додому і забрати гроші, щоб передати їх у лікарню. Стривожені люди погоджувались передати «лікарю» гроші та повідомляли йому свою адресу. 
 
У травні цього року шахрав вчинив три епізоди злочинів. Загальна сума матеріальної шкоди, завданої потерпілим, складає майже 400 тис. гривень. Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.
 
Вироком Дзержинського районного суду м. Харкова чоловіку призначено покарання у виді 1 року 5 місяців позбавлення волі. Однак прокурори не погодились з вказаним рішенням і оскаржили його в апеляційному порядку.
 
Харківський апеляційний суд, врахувавши доводи сторони обвинувачення щодо суспільної небезпеки особи засудженого, який через незначний проміжок часу після звільнення з місць позбавлення волі знову вчинив умисні корисливі злочини, задовольнив апеляційну скаргу прокурорів.
 
Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокурорів і призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі чоловіку, якого визнано винним у шахрайстві (ч. 2 ст. 190 КК України).
Вирок апеляційного суду набрав чинності.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що поліцейські виявили правопорушників на Харківщині.
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день