
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1260770-gotuemo-abrikosoviy-zefir
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1260770-gotuemo-abrikosoviy-zefir
Готуємо ніжний абрикосовий зефір
Смачний рецепт, на який варто витратити час.

Як пише РЕДПОСТ, з абрикосу можна приготувати чимало смачних десертів.
Абрикосовий зефір
Продукти:
- Абрикоси – 0,5 кг
- Агар-агар - 8 г
- Цукор – 480 г
- Яйце (білок) – 1 шт.
- Вода – 120 мл
- Цукрова пудра (для подачі)
Покроковий рецепт приготування
- Помити абрикоси,
- Очистити від кісточок,
- Викласти у миску
- Поставити в духовку, розігріту до 180 ° С на 3-5 хвилин.
- Дати абрикосам трохи охолонути
- Протерти через сито.
- До абрикосового пюре додати 160 г цукру
- Поставити на повільний вогонь до розчинення кристалів (доводити до кипіння необов'язково).
- Зняти з вогню
- Остудити до кімнатної температури.
- В окрему каструлю вилити воду, додати 270 г цукру та довести до кипіння.
- У мисці з'єднати 50 г цукру та агар-агар.
- Коли вода в каструлі закипить, повільно влити суміш з агар-агаром.
- Сироп варити 5 хвилин на середньому вогні,
- Зняти з вогню та остудити.
- Для основи зефіру змішати абрикосове пюре з білком
- Збити міксером до отримання пишної маси (5 хвилин).
- Поступово влити сироп із агару
- Ще раз добре збити на максимальній швидкості.
- Збиту масу перекласти в кондитерський мішок і видавити половинки зефіру на пергаментний папір.
- Залишити зефір на ніч за кімнатної температури,
- Зняти з пергаменту, попарно з'єднати і посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати овочевий смузі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо сирний пиріг з абрикосами
- Рецепт пирога з абрикосами на питному йогурті в духовці
- Готуємо малиново-абрикосовий смузі
- Готуємо польський фруктовий суп